Τετάρτη, Νοεμβρίου 11, 2015

Γαλακτομπούρεκο με φύλλο κανταΐφι - εύκολη συνταγή -


Αν δεν έχετε φάει γαλακτομπούρεκο με σιροπιαστό φύλλο κανταΐφι χάνετε! Εδώ σας δίνω μία συνταγή εύκολη , μία παραλλαγή της κλασικής παραδοσιακής συνταγής για γαλακτομπούρεκο με φύλλο που μπορείτε να δείτε σε προηγούμενο post εδώ...


Για τη συγκεκριμένη συνταγή θα χρειαστούμε :

1 1/2 λίτρο γάλα
1 κούπα σιμιγδάλι
1 κούπα ζάχαρη
125 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
4 αυγά
1/2 κιλό φύλλο κανταΐφι
το χυμό 1 πορτοκαλιού

Για το σιρόπι
2 1/2 ποτήρια νερού ζάχαρη
2 1/2 ποτήρια νερό


Εκτέλεση :


Βάζουμε το γάλα σε κατσαρόλα και το βράζουμε μαζί με το σιμιγδάλι ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα και στη συνέχεια την αφήνουμε να κρυώσει.

Προσθέτουμε το χυμό του πορτοκαλιού

Ξεχωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια των αυγών

Στους κρόκους προσθέτουμε τη ζάχαρη

και ανακατεύουμε
Στο μίξερ χτυπάμε μαρέγκα τα ασπράδια των αυγών

και αναμιγνύουμε μαζί με τους κρόκους και τη ζάχαρη ανακατεύοντας πολύ καλά

Ρίχνουμε στην κατσαρόλα με την κρέμα τα ασπράδια και τους κρόκους των αυγών με τη ζάχαρη

ανακατεύοντας πάλι πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά μας

Σ ένα μπρίκι λιώνουμε το βούτυρο

Λαδώνουμε πολύ καλά ένα ταψάκι μετρίου μεγέθους

Απλώνουμε σ΄όλο το ταψί τα 2/3 από το φύλλο κανταΐφι προσέχοντας να καλύπτουμε τα τυχόν κενά που υπάρχουν
Βουτυρώνουμε τα φύλλα με το βούτυρο

Ρίχνουμε την κρέμα που ήδη έχει κρυώσει

Καλύπτουμε το μείγμα με τα υπόλοιπα φύλλα κανταΐφι και ρίχνουμε το υπόλοιπο λιωμένο βούτυρο από πάνω

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 50 - 60 λεπτά

Συγχρόνως σ΄ένα κατσαρολάκι ετοιμάζουμε το σιρόπι

Μόλις ψηθεί το γαλακτομπούρεκο αμέσως το κόβουμε σε κομμάτια μέσα στο ταψί και ρίχνουμε από πάνω το σιρόπι

καλή επιτυχία!
περιμένω τις εντυπώσεις σας :)

Δείτε και το βίντεο με τη συνταγή


Ιωάννα
Ιωάννα

Γειά σας! Ελπίζω να βρείτε έμπνευση από τις συνταγές μου, τις diy δημιουργίες διακόσμησης και οργάνωσης σπιτιού. Τα σχόλιά σας είναι πάντα ευπρόσδεκτα!

2 σχόλια:

  1. Ένα από τα πιο αγαπημένα μου γλυκά και η συνταγή αυτή απλά είναι... εκπληκτική!! Το έφταιξα τώρα που αρχίζει η ζέστη για πιο ελαφρύ από το συνηθισμένο γαλακτομπούρεκο και το γλυκό μου βγήκε εξαιρετικό!! Ευχαριστώ για τη συνταγή!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. όντως βγαίνει νοστιμότατο!! σ΄ευχαριστώ κοριτσάρα μου :)

      Διαγραφή