Σήμερα θα σας πω μια συνταγή για καρυδόπιτα πάρα πολύ εύκολη και γρήγορη και μάλιστα χωρίς να χρησιμοποιήσετε μίξερ. Την είχα βρει ψάχνοντας στο διαδίκτυο και ομολογουμένως μ΄έχει βολέψει πάρα πολύ καθότι έχω αδυναμία στα γλυκά. :)
Δυστυχώς δεν θυμάμαι την πηγή ώστε να την αναφέρω. Αν ανήκει σε κάποια κυρία ή κύριο θα παρακαλούσα να με ενημερώσει.
Τα υλικά μας
3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κούπες καρύδια (ψίχα)
2 κούπες ζάχαρη
1 φακελάκι baking powder
1 κ.γ σόδα
1 κ.γ κανέλα σκόνη
1/2 κ.γ γαρύφαλλο σκόνη
1 κούπα γάλα
4 αυγά
Για το σιρόπι
4 κούπες ζάχαρη
3 1/2 κούπες νερό
Οδηγίες
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά με κουτάλι. Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψάκι . Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.
Αφήνουμε να κρυώσει η καρυδόπιτα και ρίχνουμε το σιρόπι καυτό προσεκτικά, για να μη χαλάσουμε την επιφάνεια.
Ειδικά για τις γιορτινές ημέρες, προσωπικά για να έχω ένα γιορτινό και χριστουγεννιάτικο γλυκό, πασπαλίζω την επιφάνεια με καρύδια και σερβίρω με παγωτό βανίλια ή σαντιγύ.

Το γάλα πως? Κρύο; ζεστό; χλιαρό; και πόση ώρα ψήσιμο;
ΑπάντησηΔιαγραφήφρέσκο γάλα χρησιμοποιώ από το ψυγείο. ΄Οσον αφορά το ψήσιμο το παρακολουθούμε όπως το κέϊκ. Βάζουμε ένα μαχαίρι κι αν βγει καθαρό , τότε είναι έτοιμο.
ΔιαγραφήΠόση ώρα για να ψηθεί
ΑπάντησηΔιαγραφήΡαφαέλλα μου όπως ακριβώς το κέϊκ. Βάζουμε ένα μαχαίρι κι αν βγει καθαρό , τότε είναι έτοιμο.
ΔιαγραφήΚαλησπέρα. Δεν έχει βούτυρο ή λαδι;
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα καρύδια τα θρυματιζουμε στο multi προτού τα βάλουμε στο μείγμα?
ΑπάντησηΔιαγραφήΛάδι ή βούτυρο δεν βάζουμε καθόλου?
ΑπάντησηΔιαγραφήΜαργαρίτα μου συγνώμη που άργησα να απαντήσω. Βουτυρώνουμε το ταψί που θα ρίξουμε το μείγμα για να το ψήσουμε.
ΔιαγραφήΣήμερα έκανα την συνταγή απλά πρόσθεσα μια κούπα σπορέλαιο και αντί να βάλω δύο κούπες ζάχαρη έβαλα μια..στο σιρόπι έκανα την μισή δόση. Με παγωτό δίπλα είναι καταπληκτική!!! εύκολα και γρήγορα.. εννοείται θα την ξανά κάνω ❤️ καλή επιτυχία!!🤗🥰
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν φαντάζεσα πόσο χαίρομαι που σου άρεσε. Μπορείς κάθε φορά να δοκιμάζεις διάφορα πράγματα πάνω σ΄αυτή τη συνταγή. ΄Ετσι κάνω κι εγώ. ΄Οταν πετυχαίνουν τα κρατάω και όταν είναι σκέτη αποτυχία δεν το επαναλαμβάνω :) keep walking!!!
ΔιαγραφήΣυγχαρητήρια!καταπληκτική συνταγή, έκλεψε τις εντυπώσεις!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπέρα, δηλαδή δεν βάζουμε μέσα στην συνταγή καθόλου λάδι;;
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ συνταγή σου άπαιχτη! Την έκανα 2 φορές ως τωρα! Απλά η ποσότητα του σιροπιου βγήκε περισσότερη από όσο χρειάζεται, σε μένα τουλάχιστον. Είσαι θεά ευχαριστούμε για την αγαπημένη αυτή συνταγή!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤελεια την έφτιαξα ειναι καταπληκτική συνταγή συγχαρητήρια
ΑπάντησηΔιαγραφή