Ιδανικό ρόφημα ζεστής σοκολάτας με πικάντικη γεύση για τα κρύα του χειμώνα.
Υλικά :
6 γρ. σοκολάτα υγείας με 70% κακάο και πάνω
1/3 φλυτζάνι γάλα εβαπορέ
1/3 φλυτζάνι νερό
¼ κ.γ. κανέλα
¼ κ.γ. τσίλι
Ζάχαρη (προαιρετικά)
Οδηγίες :
Σε κατσαρολάκι ή στο μπρίκι ζεσταίνουμε το γάλα, το νερό, την κανέλα και το τσίλι για 1 λεπτό.
Προσθέτουμε τη σοκολάτα ανακατεύοντας πολύ καλά με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν (σε χαμηλή φωτιά)
Αποσύρουμε από τη φωτιά. Σκεπάζουμε το κατσαρολάκι ή το μπρίκι και αφήνουμε για 5 λεπτά ώστε να πάρει όλα τα αρώματα.
Προσθέτουμε ζάχαρη και χτυπάμε στη φραπεδιέρα για 10 δευτερόλεπτα.
Σερβίρουμε στο φλυτζάνι πασπαλίζοντας από πάνω με λίγη κανέλα.
Σημείωση :
1. Εκτός από την κανέλα μπορούμε να βάλουμε γαρύφαλλο και μοσχοκάρυδο.
2. Εάν δεν θέλουμε να έχει πολύ πικάντικη γεύση δεν βάζουμε τσίλι.
3. Εάν δεν μας αρέσει το τσίλι μπορούμε να το αντικαταστήσουμε με μαύρο πιπέρι.
4. Οι δοσολογίες πάντα είναι 1 πρέζα μπαχαρικά (δηλ. ¼ του κουταλιού του γλυκού ή και λιγότερο)
5. Στο τέλος στο πασπάλισμα εκτός από κανέλα μπορούμε να βάλουμε ξηρούς καρπούς που τους έχουμε λιώσει στο μπλέντερ (καρύδια, αμύγδαλα, φουντούκια, φυστίκι αιγίνης)
Υλικά :
6 γρ. σοκολάτα υγείας με 70% κακάο και πάνω
1/3 φλυτζάνι γάλα εβαπορέ
1/3 φλυτζάνι νερό
¼ κ.γ. κανέλα
¼ κ.γ. τσίλι
Ζάχαρη (προαιρετικά)
Οδηγίες :
Σε κατσαρολάκι ή στο μπρίκι ζεσταίνουμε το γάλα, το νερό, την κανέλα και το τσίλι για 1 λεπτό.
Προσθέτουμε τη σοκολάτα ανακατεύοντας πολύ καλά με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν (σε χαμηλή φωτιά)
Αποσύρουμε από τη φωτιά. Σκεπάζουμε το κατσαρολάκι ή το μπρίκι και αφήνουμε για 5 λεπτά ώστε να πάρει όλα τα αρώματα.
Προσθέτουμε ζάχαρη και χτυπάμε στη φραπεδιέρα για 10 δευτερόλεπτα.
Σερβίρουμε στο φλυτζάνι πασπαλίζοντας από πάνω με λίγη κανέλα.
Σημείωση :
1. Εκτός από την κανέλα μπορούμε να βάλουμε γαρύφαλλο και μοσχοκάρυδο.
2. Εάν δεν θέλουμε να έχει πολύ πικάντικη γεύση δεν βάζουμε τσίλι.
3. Εάν δεν μας αρέσει το τσίλι μπορούμε να το αντικαταστήσουμε με μαύρο πιπέρι.
4. Οι δοσολογίες πάντα είναι 1 πρέζα μπαχαρικά (δηλ. ¼ του κουταλιού του γλυκού ή και λιγότερο)
5. Στο τέλος στο πασπάλισμα εκτός από κανέλα μπορούμε να βάλουμε ξηρούς καρπούς που τους έχουμε λιώσει στο μπλέντερ (καρύδια, αμύγδαλα, φουντούκια, φυστίκι αιγίνης)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου