Σάββατο, Φεβρουαρίου 18, 2017

DIY mini ραφιέρα από παλέτα για οργάνωση γραφείου

mini rafiera apo paleta

Από σήμερα αποφάσισα να ξεκινήσω το project μου « lifting craft / office room ». Είναι ο χώρος όπου κάνω όλες μου τις κατασκευές, πινέλα, χρώματα, μπογιές παντού, υπάρχει η ραπτομηχανή όπου τη χρησιμοποιώ για να μετατρέψω ή να ράψω ορισμένα πράγματα που θέλω για το σπίτι (σε επόμενες αναρτήσεις θα σας δείξω κουρτίνες, μαξιλαράκια και άλλα μικροπράγματα που έχω φτιάξει) και επίσης υπάρχει το laptop όπου μέσα από αυτό αναβιώνει το blog που διαβάζετε.

Ένας πολύ μικρός χώρος λοιπόν, για όλες τις δουλειές!

Εδώ και καιρό μελετώ πώς θα μπορέσω να εκμεταλλευτώ τον μικρό αυτόν χώρο ώστε να υπάρχουν όλα μαζεμένα εκεί και η ζωή μου να είναι πιο εύκολη!!!!

Νομίζω ότι βρήκα κάποια πράγματα και ελπίζω ο χώρος να γίνει στην πράξη ακριβώς όπως τον έχω φανταστεί.

Σήμερα ξεκίνησα με μια μικρή ραφιέρα όπου θα τοποθετηθεί πάνω στο γραφείο για να βάλω το router, και να οργανώσω μερικά άλλα μικροπράγματα γραφείου.

Για την κατασκευή αυτή χρειάστηκαν 2 άτομα, και 3 στάδια!

Α΄στάδιο : Πρώτα απ΄όλα ο άντρας του σπιτιού, που αναλαμβάνει πάντα το κόψε – κάρφωσε στα ξύλα και η αλήθεια είναι ότι χωρίς αυτόν δεν μπορώ να κάνω καμμία κατασκευή μόνη μου. Ο χώρος που έχει για εργαστήριο τον ηρεμεί και κάθε φορά που του ζητώ να φτιάξει κάτι, το κάνει με μεγάλη χαρά. ΄Αδικα τον λέω «κολώνα του σπιτιού» ?

Από μία παλέτα, έκοψε τα ξύλα στις διαστάσεις που ήθελα και τα ένωσε μεταξύ τους.

pos na ftiaxeis mini rafiera apo paleta

Β΄στάδιο : Μετά ανέλαβα εγώ όπου έτριψα όλη την επιφάνεια πολύ ελαφρά με γυαλόχαρτο και την πέρασα με αστάρι ξύλου.

Αφού στέγνωσε το αστάρι, πέρασα 2 χέρια λευκή ριπολίνη νερού.

Γ΄στάδιο : Η επόμενη φάση και πιο ουσιαστική. Με πατίνα πέρασα ελαφρά όσα σημεία θέλω να δείχνουν παλαιωμένα.

(Χμ…..φωτό δυστυχώς δεν έχω να σας δείξω γι΄αυτά τα 2 στάδια. Ο λόγος? Από τη βιασύνη μου να τελειώσει η κατασκευή γιατί είμαι ανυπόμονη, τις τράβηξα ΟΛΕΣ κουνημένες!! Όσο καλή θέληση να έχει κάποιος είναι αδύνατον να τις ονομάσει φωτογραφίες!)

΄Εχω όμως να σας δείξω τη ραφιέρα τοποθετημένη πάνω στο γραφείο …

mini rafiera apo paleta epano sto grafio

Παίρνοντας μια ιδέα από τη δική μου κατασκευή και βάζοντας τη δική σας φαντασία και γούστο, μπορείτε να φτιάξετε κάτι παρόμοιο ή κάτι ανάλογο ή ακόμη και το ίδιο αν σας άρεσε. :)

Το project μου δεν τελειώνει εδώ. Το lifting στο craft / office room συνεχίζεται και σε λίγο καιρό θα σας δείξω ολοκληρωμένο όλο τον χώρο.

mini rafiera apo paleta epano sto grafio dipla sto laptop



ioanna-signature-image



Ιωάννα
Ιωάννα

Γειά σας! Ελπίζω να βρείτε έμπνευση από τις συνταγές μου, τις diy δημιουργίες διακόσμησης και οργάνωσης σπιτιού. Τα σχόλιά σας είναι πάντα ευπρόσδεκτα!

3 σχόλια:

  1. Γεια σου Ιωάννα!! Πολύ ωραία ιδέα αλλά και η κατασκευή εξίσου καλή!! Η πατίνα στο ίδιο χρώμα είναι ( λευκό) ή χρησιμοποιήσατε άλλη απόχρωση ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. είναι ένα καφέ χρώμα. μπορείς να βάλεις διάφορα χρώματα ανάλογα με το τι θέλεις να βγει.

      Διαγραφή