Υλικά :
200 γρ. βούτυρο
1 ½ φλυτζάνι ζάχαρη
2 κουβερτούρες
2 αυγά
1 βανίλια
1/3 σφηνάκι κονιάκ
1 φλυτζάνι αλεύρι φαρίνα
Οδηγίες :
Σ΄ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο (σε χαμηλή φωτιά).
Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με το σύρμα για να ομογενοποιηθεί με το βούτυρο.
Σπάμε τις κουβερτούρες σε κομμάτια και τις προσθέτουμε κι αυτές, ανακατεύοντας να λιώσει η σοκολάτα.
Σβήνουμε το μάτι και αποσύρουμε την κατσαρόλα.
Από το μείγμα κρατάμε 1 φλυτζάνι ώστε να το χρησιμοποιήσουμε στο τέλος για να το ρίξουμε πάνω από την σοκολατόπιτα.
Ρίχνουμε το υπόλοιπο μείγμα στον κάδο του μίξερ.
Χτυπάμε το μείγμα προσθέτοντας τα αυγά, τη βανίλια, το κονιάκ και το αλεύρι.
Βουτυρώνουμε ένα μικρό ταψάκι και βάζουμε το μείγμα μας.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 – 30 λεπτά (ανάλογα τον φούρνο).
Μόλις ψηθεί αμέσως το κόβουμε σε κομμάτια και ρίχνουμε από πάνω το μείγμα που είχαμε κρατήσει στο φλυτζάνι.
Σερβίρουμε με παγωτό βανίλια και γαρνίρουμε με σιρόπι σοκολάτας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου