Υλικά :
1 κούπα κριθαράκι
2 κούπες αρακά κατεψυγμένος
1 κ.γ. κουρκουμά
2 κ.σ. κουκουνάρι καβουρντισμένο
4 κ.σ. γιαούρτι
1 κ.σ. ελαιόλαδο
Χυμός από ½ λεμόνι
Αλάτι
Πιπέρι
Οδηγίες :
Σε αλατισμένο νερό, προσθέτουμε τον κουρκουμά, το πιπέρι και βράζουμε το κριθαράκι, περίπου 5 λεπτά.
Προσθέτουμε τον αρακά και αφήνουμε να βράσουν μαζί περίπου 4-5 λεπτά ακόμη, μέχρι να γίνει al dente το κριθαράκι.
Τα σουρώνουμε και τα βάζουμε σε μπωλ σερβιρίσματος.
Προσθέτουμε το κουκουνάρι.
Σε ένα μικρό μπωλ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού και το γιαούρτι και περιχύνουμε τη σαλάτα. Σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου