Υλικά : (για 20 muffins)
½ κούπα ζάχαρη
250 γρ. βούτυρο
1 αυγό
1 κούπα φαρίνα
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
2 κ.σ. κακάο
125 γρ. κουβερτούρα
1 κούπα γάλα φρέσκο
1 πορτοκάλι
Οδηγίες :
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190 βαθμούς.
Σ΄ένα μπωλ ανακατεύουμε τη φαρίνα, το κακάο και το μπέικιν.
Σ΄ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά, λιώνουμε το μισό βούτυρο (125 γρ.) και προσθέτουμε τη ζάχαρη, ανακατεύοντας με το σύρμα, μέχρι να λιώσει.
Προσθέτουμε το αυγό και το γάλα συνεχίζοντας το ανακάτεμα για αρκετή ώρα ώστε να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι με το κακάο και το μπέικιν, συνεχίζοντας και πάλι το ανακάτεμα.
Στις θήκες της φόρμας τοποθετούμε τις χάρτινες φόρμες για muffins.
Μ΄ένα κουτάλι γεμίζουμε τις φόρμες με το μείγμα.
Ψήνουμε στους 190 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά (ανάλογα με τον φούρνο).
Για την επικάλυψη :
Σε χαμηλή φωτιά, σ΄ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το άλλο μισό βούτυρο (125 γρ.) Προσθέτουμε τη κουβερτούρα κομμένη σε κομματάκια και ανακατεύουμε με τη σπάτουλα σιλικόνης, μέχρι να λιώσει.
Αφού έχουν ψηθεί τα muffins κι έχουν κρυώσει λίγο, μ΄ένα κουταλάκι περιχύνουμε σε κάθε muffins τη σοκολάτα.
Κόβουμε 1 πορτοκάλι σε μικρά κομμάτια και προσθέτουμε σε κάθε muffins από ένα κομματάκι πορτοκάλι.
Με τις ποσότητες αυτές βγαίνουν περίπου 20 muffins.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου