Σάββατο, Δεκεμβρίου 23, 2017

Τσάι του βουνού με λεμόνι, τζίντζερ και μέλι

tsai-vounou-meli-lemoni-giger-gia-to-kriologima

Ένα ζεστό ρόφημα με τσάι του βουνού, θυμαρίσιο μέλι, τζίντζερ και μία φέτα λεμόνι θα μας ανακουφίσει τώρα τον Χειμώνα από τα συμπτώματα του κρυολογήματος και θα ενισχύσει τον οργανισμό μας.

Αφέψημα - τρόπος παρασκευής

Βράζουμε 1 κούπα νερό. Λίγο πριν κοχλάσει αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα το τσάι βουνού, λίγο τζίντζερ, 1 φέτα λεμόνι και αφήνουμε 3-5 λεπτά σκεπάζοντάς το με ένα πιατάκι. Σουρώνουμε, προσθέτουμε 1 κουταλιά μέλι και το πίνουμε.

Τσάι του βουνού – ιδιότητες

Ο Ιπποκράτης συνιστούσε το τσάι του βουνού ως τονωτικό, λόγω της υψηλής περιεκτικότητας του σε σίδηρο, ο Διοσκουρίδης το θεωρούσε ισχυρή ασπίδα κατά του κρυολογήματος. Στις μέρες μας γνωρίζουμε για την αντι-υπερτασική, αντιοξειδωτική, αντιθρομβωτική δράση του, όπως και για την πλούσια περιεκτικότητα του σε φλαβονοειδή που θωρακίζουν το κυκλοφορικό και το καρδιαγγειακό σύστημα.

Τσάι του βουνού vs πράσινο τσάι

Το τσάι του βουνού μπορούμε να το πιούμε οποιαδήποτε ώρα της ημέρας ακόμα και πριν τον ύπνο χωρίς φόβο. Δεν είναι πικρό οπότε μπορούμε να το πιούμε σκέτο χωρίς να πρσθέσουμε ζάχαρη. Δεν περιέχει καφεϊνη, σε αντίθεση με το πράσινο τσάι που είναι πλούσιο σε καφεϊνη. Η φήμη του πράσινου τσαγιού ωφείλεται στην παγκόσμια μηχανή προώθησης ενός ακόμη προιόντος.

Το πράσινο τσάι μπορεί επίσης να μειώσει την πρόσληψη σιδήρου από φυτικές τροφές όπως είναι οι σαλάτες και τα όσπρια (όχι όμως από το κρέας). - αυτό το ελάττωμα κάπως μετριάζεται αν το φαγητό είναι πλούσιο σε βιταμίνη C.
Ας εμπιστευθούμε τα βότανα που έχουμε πολλά χρόνια στην παράδοσή μας. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα χάσουμε.

Θυμαρίσιο μέλι – ιδιότητες

Εξαιρετικής ποιότητας ελληνικό μέλι από τη Στερεά και νησιώτικη Ελλάδα. Η παραγωγή του ανέρχεται περίπου στο 10% της συνολικής παραγωγής μελιού της Ελλάδος. Oι καλύτερες περιοχές παραγωγής θυμαρίσιου μελιού θεωρούνται τα ελληνικά νησιά και ιδιαίτερα η Kρήτη τα Kύθηρα καθώς και τα Δωδεκάνησα. Συνδυάζει τις θεραπευτικές ιδιότητες του θυμαριού για τα προβλήματα στομάχου και εντέρων, για ανακούφιση από το βήχα, το συνάχι τη γρίπη και την τόνωση του νευρικού συστήματος.

Τζίντζερ - ιδιότητες

Αποτελεσματικό κατά της γρίπης : το τζίντζερ μειώνει τον πυρετό, τη ρινική συμφόρηση και τους πόνους στις αρθρώσεις που προκαλούνται λόγω της γρίπης.

Λεμόνι - ιδιότητες

Ιδανικό για την καταρροή.


Πληροφορίες από reiki.pblogs.gr , honey-center.gr και meygeia.gr


ioanna-signature-image
Ιωάννα
Ιωάννα

Γειά σας! Ελπίζω να βρείτε έμπνευση από τις συνταγές μου, τις diy δημιουργίες διακόσμησης και οργάνωσης σπιτιού. Τα σχόλιά σας είναι πάντα ευπρόσδεκτα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου