Μια συνταγή που έρχεται από τα παλιά. Φιλέτο στήθος κοτόπουλου, κοκκινιστό με μακαρόνια στη γάστρα στο φούρνο.
Υλικά :
1 κιλό φιλέτο στήθος κοτόπουλο
1 πακέτο μακαρόνια Νο 6
αλάτι
πιπέρι
1 πρέζα τσίλι
λίγο τριμμένο φρέσκο τζίντζερ
ρίγανη
1 μεγάλο κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
3 ντομάτες κομμένες σε κύβους ή 1 κονσέρβα ψιλοκομμένα ντοματάκια
παρθένο ελαιόλαδο
Οδηγίες :
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 250 βαθμούς έχοντας βάλει τη γάστρα μέσα.
Σε τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και το σκόρδο κομμένα σε μικρά κομμάτια και τα τσιγαρίζουμε.
Πασπαλίζουμε τα φιλετάκια κοτόπουλου με αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, τσίλι και το τζίντζερ που το έχουμε τρίψει στον τρίφτη.
Τα βάζουμε στο τηγάνι και σωτάρουμε μαζί με το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Προσθέτουμε και τις ψιλοκομμένες ντομάτες.
Μόλις πάρουν μία βράση, κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Τα μεταφέρουμε μέσα στη γάστρα, προσθέτουμε νερό μέχρι να σκεπαστούν τα υλικά, σκεπάζουμε τη γάστρα και αφήνουμε να ψηθούν στον φούρνο στους 200 βαθμούς.
Μόλις είναι έτοιμα τα φιλετάκια ρίχνουμε στη γάστρα τα μακαρόνια. Εάν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο νερό ακόμη και λίγο αλάτι. Αφήνουμε τα μακαρόνια να ψηθούν μαζί με το κρέας.
Σερβίρουμε με μπόλικο κεφαλοτύρι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου