Στην Ελλάδα οι πίτες και τα ψωμιά έχουν τον πρώτο λόγο στο τραπέζι μας. Φτιάχνοντας σπιτικές πίτες με αγνά υλικά μπορούμε να τις απολαύσουμε μόνες τους ή σαν συνοδευτικό μαζί με άλλο φαγητό ή ακόμα αντικαθιστώντας το ψωμί. Σε προηγούμενη ανάρτηση σας έχω δείξει πώς φτιάχνω τη ζύμη για πίτες με χωριάτικο φύλλο.
Σ΄αυτή τη συνταγή χρησιμοποίησα έτοιμη σφολιάτα. Σε επόμενη ανάρτηση θα σας δείξω πώς φτιάχνω τη σπιτική σφολιάτα. Πιστέψτε με δεν είναι καθόλου δύσκολο :)
Τυρόπιτα με σφολιάτα
By Ioanna Baltsaki,
Jan 23, 2017
Με απλά υλικά που υπάρχουν στο σπίτι, μπορούμε με αυτή τη συνταγή να κάνουμε γρήγορα και εύκολα μία νόστιμη τυρόπιτα με σφολιάτα. Μπορούμε να την ψήσουμε ολόκληρη ή να κάνουμε μικρά τυροπιτάκια, για τα παιδιά ή να τα προσφέρουμε στην περίπτωση που έχουμε φίλους στο σπίτι.
Prep time:
Cook time:
Total time:
Yield: 10
Υλικά :
- 1 πακέτο σφολιάτα
- 500 γρ. φέτα
- 100 γρ. τριμμένη σκληρή μυζήθρα
- 3 αυγά
- 1 φλυτζάνι φρέσκο γάλα
- Σουσάμι
- Πιπέρι
- Λίγο βούτυρο
Οδηγίες :
Μισή ώρα πριν ξεκινήσουμε να φτιάχνουμε την πίτα, από το πακέτο βγάζουμε τη μία από τις δύο σφολιάτες που περιέχει η συσκευασία και την αφήνουμε να ξεπαγώνει σε θερμοκρασία δωματίου.
Σ΄ένα μεγάλο μπωλ βάζουμε τη φέτα και τη λιώνουμε με το πηρούνι. Προσθέτουμε την τριμμένη μυζήθρα, τα 3 αυγά, λίγο πιπέρι και το γάλα.
Ξετυλίγουμε τη σφολιάτα και με τον πλάστη την ανοίγουμε λίγο.
Σ΄ένα μπρίκι, σε χαμηλή θερμοκρασία λιώνουμε λίγο βούτυρο.
Βουτυρώνουμε το ταψί μας και απλώνουμε την σφολιάτα.
Ρίχνουμε τη γέμιση και διπλώνουμε προς τα μέσα τα άκρα που περισσεύουν έξω από το ταψί, μέχρι να σκεπάσουμε τελείως την πίτα.
Βουτυρώνουμε ολόκληρη την επιφάνεια πολύ καλά και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Χαράζουμε την πίτα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει η σφολιάτα πάνω και κάτω.
By Ioanna Baltsaki,
Jan 23, 2017
Με απλά υλικά που υπάρχουν στο σπίτι, μπορούμε με αυτή τη συνταγή να κάνουμε γρήγορα και εύκολα μία νόστιμη τυρόπιτα με σφολιάτα. Μπορούμε να την ψήσουμε ολόκληρη ή να κάνουμε μικρά τυροπιτάκια, για τα παιδιά ή να τα προσφέρουμε στην περίπτωση που έχουμε φίλους στο σπίτι.
Prep time:
Cook time:
Total time:
Yield: 10
Calories:
Υλικά :
- 1 πακέτο σφολιάτα
- 500 γρ. φέτα
- 100 γρ. τριμμένη σκληρή μυζήθρα
- 3 αυγά
- 1 φλυτζάνι φρέσκο γάλα
- Σουσάμι
- Πιπέρι
- Λίγο βούτυρο
Οδηγίες :
Μισή ώρα πριν ξεκινήσουμε να φτιάχνουμε την πίτα, από το πακέτο βγάζουμε τη μία από τις δύο σφολιάτες που περιέχει η συσκευασία και την αφήνουμε να ξεπαγώνει σε θερμοκρασία δωματίου.
Σ΄ένα μεγάλο μπωλ βάζουμε τη φέτα και τη λιώνουμε με το πηρούνι. Προσθέτουμε την τριμμένη μυζήθρα, τα 3 αυγά, λίγο πιπέρι και το γάλα.
Ξετυλίγουμε τη σφολιάτα και με τον πλάστη την ανοίγουμε λίγο.
Σ΄ένα μπρίκι, σε χαμηλή θερμοκρασία λιώνουμε λίγο βούτυρο.
Βουτυρώνουμε το ταψί μας και απλώνουμε την σφολιάτα.
Ρίχνουμε τη γέμιση και διπλώνουμε προς τα μέσα τα άκρα που περισσεύουν έξω από το ταψί, μέχρι να σκεπάσουμε τελείως την πίτα.
Βουτυρώνουμε ολόκληρη την επιφάνεια πολύ καλά και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Χαράζουμε την πίτα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει η σφολιάτα πάνω και κάτω.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου