Δευτέρα, Φεβρουαρίου 06, 2017

Διακόσμηση ηλεκτρικού πίνακα με τη μέθοδο Decoupage

ηλεκτρικός πίνακας πριν και μετά τη διακόσμηση με decoupage

Οι περισσότεροι αν όχι όλοι μας, αναρωτιόμαστε πώς θα κρύψουμε τον ηλεκτρικό πίνακα του σπιτιού μας, και να απαλλαγούμε από την αντιαισθητική εικόνα που προσφέρει, με το που ανοίγουμε την πόρτα του σπιτιού μας.

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι να αξιοποιήσουμε διακοσμητικά τον τοίχο που φιλοξενεί τον ηλεκτρικό πίνακα. Ένας από αυτούς είναι η μέθοδος decoupage, που εκτός από οικονομικός τρόπος είναι και η χαρά του «φτιάχνω μόνος μου» και στη συνέχεια απολαμβάνω το αποτέλεσμα που δημιούργησα όπως το «θέλω εγώ».

Πρώτα απ΄όλα ξεβιδώνουμε το καπάκι του πίνακα.

καπάκι ηλεκτρικού πίνακα

Περνάμε με αστάρι νερού για γυαλί ή για πλαστικό (ανάλογα από τι υλικό είναι φτιαγμένο το καπάκι του πίνακα), όλη την επιφάνεια και αφού στεγνώσει ταμπονάρουμε με ακρυλικό χρώμα για decoupage, ώστε να δώσουμε μια ανάγλυφη υφή.

Για το επόμενο βήμα επιστράτευσα την αδελφή μου, γιατί αν το έκανα εγώ το μόνο σίγουρο ήταν η αποτυχία.

Αφήνουμε λίγη ώρα πάλι να στεγνώσει και μετά τοποθετούμε το ριζόχαρτο στο σημείο που θέλουμε να το κολλήσουμε. Πολύ προσεκτικά με ένα πινέλο περνάμε κόλλα για decoupage πάνω και κάτω από το ριζόχαρτο.

Αφήνουμε πάλι να στεγνώσει και στη συνέχεια περνάμε όλη την επιφάνεια με το βερνίκι για decoupage, για να σταθεροποιηθεί και να αδιαβροχοποιηθεί η κατασκευή μας.

Αυτό ήταν!

Βιδώνουμε ξανά το καπάκι στον πίνακα και είναι έτοιμο. Καλό θα είναι να περάσουμε με λίγο ακρυλικό χρώμα τις βίδες από το καπάκι ώστε να μην φαίνονται όπως στην φωτογραφία και να είναι το αποτέλεσμα ομοιόμορφο.

ηλεκτρικός πίνακας ζωγραφισμένος με decoupage

Στο βίντεο μπορείτε να δείτε όλη τη διαδικασία πώς διακοσμούμε τον ηλεκτρικό πίνακα του σπιτιού μας με τη μέθοδο decoupage.





ioanna-signature-image
Ιωάννα
Ιωάννα

Γειά σας! Ελπίζω να βρείτε έμπνευση από τις συνταγές μου, τις diy δημιουργίες διακόσμησης και οργάνωσης σπιτιού. Τα σχόλιά σας είναι πάντα ευπρόσδεκτα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου