Ένα καθημερινό φαγητό νόστιμο, θρεπτικό αλλά και πολύ χορταστικό. Μια πολύ καλή πρόταση για την περίοδο της νηστείας που μόλις άρχισε. Σίγουρα είναι από τα φαγητά που δεν χρειάζονται ιδιαίτερη προετοιμασία. Είναι εύκολο και γρήγορο.
Σπανακόρυζο
By Ioanna Baltsaki,
Mar 5, 2017
Ένα κλασσικό και θρεπτικό πιάτο στο καθημερινό τραπέζι.
Προετοιμασία : 15 minutes
Μαγείρεμα : 20 minutes
Μερίδες : 4
Υλικά :
- 1 κιλό σπανάκι
- 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- 2 ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1 ψιλοκκομένο πράσο
- 1 φλιτζάνι ρύζι καρολίνα
- 2 κ.σ. γεμάτες τοματοπελτέ
- Αλάτι - πιπέρι
- 5 κ.σ. ελαιόλαδο
Οδηγίες :
Πλένουμε πολύ καλά το σπανάκι και το καθαρίζουμε.
Σε κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να κάψει και σωτάρουμε το κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το πράσο.
Προσθέτουμε το σπανάκι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να μαραθεί.
Πλένουμε το ρύζι και το βάζουμε στην κατσαρόλα.
Ανακατεύουμε για λίγο να σωταριστεί μαζί με το σπανάκι.
Ρίχνουμε τον τοματοπελτέ, αλάτι, πιπέρι, λίγο νερό.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να βράσει το φαγητό για περίπου 20-25 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το ρύζι.
By Ioanna Baltsaki,
Mar 5, 2017
Ένα κλασσικό και θρεπτικό πιάτο στο καθημερινό τραπέζι.
Προετοιμασία : 15 minutes
Μαγείρεμα : 20 minutes
Μερίδες : 4
Υλικά :
- 1 κιλό σπανάκι
- 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- 2 ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1 ψιλοκκομένο πράσο
- 1 φλιτζάνι ρύζι καρολίνα
- 2 κ.σ. γεμάτες τοματοπελτέ
- Αλάτι - πιπέρι
- 5 κ.σ. ελαιόλαδο
Οδηγίες :
Πλένουμε πολύ καλά το σπανάκι και το καθαρίζουμε.
Σε κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να κάψει και σωτάρουμε το κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το πράσο.
Προσθέτουμε το σπανάκι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να μαραθεί.
Πλένουμε το ρύζι και το βάζουμε στην κατσαρόλα.
Ανακατεύουμε για λίγο να σωταριστεί μαζί με το σπανάκι.
Ρίχνουμε τον τοματοπελτέ, αλάτι, πιπέρι, λίγο νερό.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να βράσει το φαγητό για περίπου 20-25 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το ρύζι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου