Μια συνταγή για ένα πολύ εύκολο, νόστιμο, ανοιξιάτικο και καλοκαιρινό φαγητό. Μελιτζάνες γεμιστές στη γάστρα.
Μελιτζάνες γεμιστές στη γάστρα
By Ioanna Baltsaki,
Mar 9, 2017
Μια συνταγή για ένα πολύ εύκολο, νόστιμο, ανοιξιάτικο και καλοκαιρινό φαγητό.
Προετοιμασία : 20 minutes
Μαγείρεμα : 90 minutes
Μερίδες : 4
Υλικά :
- 4 μελιτζάνες μακρόστενες
- 3 πατάτες
- 2 ντομάτες
- 4 κ.σ. ρύζι καρολίνα
- μαϊντανός
- αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
- 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 ξερό κρεμμύδι
- 2 σκελίδες σκόρδο
Οδηγίες :
Πλένουμε, καθαρίζουμε και κόβουμε τις μελιτζάνες κατά μήκος.
Τις βάζουμε σε σ΄ένα μπωλ με αλατισμένο νερό.
Ετοιμάζουμε τη γέμιση.
Πλένουμε πολύ καλά το ρύζι και το βάζουμε σε μια μικρή λεκανίτσα.
Περνάμε τις ντομάτες και το κρεμμύδια από τον τρίφτη, ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό και το σκόρδο.
Τα βάζουμε στη λεκανίτσα μαζί με το ρύζι.
Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και το λάδι.
Παίρνουμε τις μελιτζάνες και βγάζουμε με ένα κουταλάκι την ψίχα. Την κόβουμε μικρά κομματάκια και την προσθέτουμε στη γέμιση.
Τοποθετούμε τις μελιτζάνες στη γάστρα.
Μ΄ένα κουτάλι παίρνουμε από τη γέμιση, και γεμίζουμε κάθε μελιτζάνα.
Κόβουμε τις πατάτες σε μεγάλα κομμάτια. Τις βάζουμε κι αυτές στη γάστρα, ρίχνοντας λίγο αλάτι, πιπέρι και ρίγανη,
Περιχύνουμε μελιτζάνες και πατάτες με λάδι. Προσθέτουμε ελάχιστο νερό, κλείνουμε το καπάκι και ψήνουμε σε πολύ καλά προθερμασμένο φούρνο.
By Ioanna Baltsaki,
Mar 9, 2017
Μια συνταγή για ένα πολύ εύκολο, νόστιμο, ανοιξιάτικο και καλοκαιρινό φαγητό.
Προετοιμασία : 20 minutes
Μαγείρεμα : 90 minutes
Μερίδες : 4
Υλικά :
- 4 μελιτζάνες μακρόστενες
- 3 πατάτες
- 2 ντομάτες
- 4 κ.σ. ρύζι καρολίνα
- μαϊντανός
- αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
- 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 ξερό κρεμμύδι
- 2 σκελίδες σκόρδο
Οδηγίες :
Πλένουμε, καθαρίζουμε και κόβουμε τις μελιτζάνες κατά μήκος.
Τις βάζουμε σε σ΄ένα μπωλ με αλατισμένο νερό.
Ετοιμάζουμε τη γέμιση.
Πλένουμε πολύ καλά το ρύζι και το βάζουμε σε μια μικρή λεκανίτσα.
Περνάμε τις ντομάτες και το κρεμμύδια από τον τρίφτη, ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό και το σκόρδο.
Τα βάζουμε στη λεκανίτσα μαζί με το ρύζι.
Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και το λάδι.
Παίρνουμε τις μελιτζάνες και βγάζουμε με ένα κουταλάκι την ψίχα. Την κόβουμε μικρά κομματάκια και την προσθέτουμε στη γέμιση.
Τοποθετούμε τις μελιτζάνες στη γάστρα.
Μ΄ένα κουτάλι παίρνουμε από τη γέμιση, και γεμίζουμε κάθε μελιτζάνα.
Κόβουμε τις πατάτες σε μεγάλα κομμάτια. Τις βάζουμε κι αυτές στη γάστρα, ρίχνοντας λίγο αλάτι, πιπέρι και ρίγανη,
Περιχύνουμε μελιτζάνες και πατάτες με λάδι. Προσθέτουμε ελάχιστο νερό, κλείνουμε το καπάκι και ψήνουμε σε πολύ καλά προθερμασμένο φούρνο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου