Εάν θέλετε να ξεφύγετε από τις κλασσικές μελιτζανόπιτες, σήμερα σας προτείνω μια διαφορετική συνταγή. Μελιτζανόπιτα με λευκές μελιτζάνες Σαντορίνης, χωριάτικο λουκάνικο, πράσινες πιπεριές και φέτα τυρί σε σφολιάτα.
Υλικά :
1 πακέτο σφολιάτα
5 λευκές μελιτζάνες Σαντορίνης
4 πιπεριές πράσινες
400 γρ. φέτα τυρί
300 γρ. χωριάτικο λουκάνικο
2 αυγά + 1 αυγό για το άλλειμα της πίτας
Αλάτι
Πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο
Λίγο ελαιόλαδο
Οδηγίες :
Αφήνουμε τα φύλλα σφολιάτας σε θερμοκρασία δωματίου να ξεπαγώσουν.
Ξεφλουδίζουμε και κόβουμε σε χοντρές φέτες τις μελιτζάνες.
Ψιλοκόβουμε τις πιπεριές.
Αφαιρούμε την μεμβράνη από το λουκάνικο και το ψιλοκόβουμε.
Σε τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και σωτάρουμε για αρκετή ώρα τις μελιτζάνες μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν.
Τις βάζουμε σε μια πιατέλα και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Στο ίδιο τηγάνι σωτάρουμε το λουκάνικο μαζί με τις πιπεριές μέχρι να μαλακώσουν και να πάρει χρώμα το λουκάνικο.
Σε ένα μεγάλο μπωλ βάζουμε τις μελιτζάνες, το λουκάνικο και τις πιπεριές. Ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε τα αυγά ελαφρώς χτυπημένα.
Θρυμματίζουμε με τα χέρια μας τη φέτα και την προσθέτουμε στο μπωλ.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και αφήνουμε στην άκρη.
Παίρνουμε τα δύο φύλλα σφολιάτας και τα απλώνουμε λίγο ώστε να μεγαλώσουν.
Κόβουμε κάθε σφολιάτα σε 8 κομμάτια.
Απλώνουμε σε κάθε κομμάτι τη γέμιση με τις μελιτζάνες και διπλώνουμε σε ρολά προσέχοντας να κλείσουμε τις άκρες για να μην φύγει η γέμιση κατά το ψήσιμο.
Χτυπάμε ελαφρώς ένα αυγό μαζί με λίγο ελαιόλαδο και αλείφουμε κάθε ρολό.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για περίπου 40 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
Σημείωση : Αν σας περισσέψει γέμιση, μπορείτε να τη βάλετε στην κατάψυξη και να τη χρησιμοποιήσετε μιαν άλλη φορά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου