Δροσερή και με ανάλαφρη γεύση η ανοιξιάτικη σαλάτα με ραπανάκια, αυγά, πατάτες, μυρωδικά και σως μουστάρδας. Από τον Μάρτιο και μετά αυτή η σαλάτα βρίσκεται πολύ συχνά στο οικογενειακό μας τραπέζι. Δοκιμάστε την και περιμένω τις εντυπώσεις σας! :)
Υλικά :
• 4 μεσαίες πατάτες
• 4 αυγά, βραστά
• 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
• 1 ξερό κρεμμύδι
• 1 καρότο
• 2-3 ραπανάκια
• 5-6 ντοματίνια
• 1 αγγούρι
• 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο άνηθο, ψιλοκομμένο
• ½ φλιτζάνι φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Για τη σως
• 2 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
• 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
• Χυμός 1 λεμονιού
• 2 κουταλιές σούπας εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου
• Αλάτι
• Φρέσκο μαύρο πιπέρι
Οδηγίες
1. Καλύψτε μια κατσαρόλα με νερό και βράστε τις πατάτες σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν.
2. Στραγγίστε και ξεφλυδίστε τις πατάτες.
3. Κόψτε τα βρασμένα αυγά, το κρεμμύδι, το καρότο, τα ραπανάκια και το αγγούρι, σε λεπτές στρογγυλές φέτες.
4. Κόψτε τις πατάτες σε κύβους.
5. Τοποθετήστε τα σε ένα μπωλ σερβιρίσματος.
6. Προσθέστε τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια, άνηθο, μαϊντανό και ντοματίνια.
7. Προσθέστε αλάτι και φρέσκο πιπέρι.
8. Σε ένα μικρό μπωλ ανακατέψτε μαζί μαγιονέζα, μουστάρδα, λεμόνι και ελαιόλαδο.
9. Ρίξτε το μείγμα στο μπωλ σερβιρίσματος και ανακατέψτε με ένα κουτάλι.
10. Σερβίρετε αμέσως ή κρατήστε το στο ψυγείο για αργότερα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου