Τετάρτη, Νοεμβρίου 07, 2018

Φρουτάλια ΄Ανδρου - παραδοσιακή συνταγή

froutalia androu omeleta loukaniko avga patates

Η Φρουτάλια ή Φουρτάλια είναι ένα παραδοσιακό πιάτο της ΄Ανδρου. Είναι ομελέτα με αυγά, χοιρινά λουκάνικα, πατάτες και τυρί. Τα λουκάνικα τηγανίζονται και στο χοιρινό λίπος που μένει, τηγανίζονται οι πατάτες.

Η φρουτάλια μπορεί να σερβιριστεί σαν ορεκτικό ή σαν κυρίως πιάτο ή σαν μεζές για ούζο.

Παραδοσιακή συνταγή για Φρουτάλια ΄Ανδρου


Υλικά :

4 λουκάνικα Άνδρου
4 – 5 πατάτες
4 αυγά
250 γρ. τυρί βολάκι Άνδρου
Αλάτι
Ρίγανη
Μαντζουράνα
Ελαιόλαδο


Εκτέλεση :

1. Κόβουμε ροδέλες τις πατάτες και τις βάζουμε σε κρύο νερό.
2. Κόβουμε τα λουκάνικα σε λεπτές ροδέλες.
3. Σε τηγάνι βάζουμε το λάδι και τηγανίζουμε τα λουκάνικα.
4. Αφού τηγανιστούν τα βγάζουμε σε ένα πιάτο και τα αφήνουμε στην άκρη.
5. Στο ίδιο λάδι τηγανίζουμε τις πατάτες.
6. Αφαιρούμε το περισσότερο λάδι αφήνοντας ελάχιστο στο τηγάνι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά.
7. Χτυπάμε τα αυγά, τα ρίχνουμε στο τηγάνι, προσθέτουμε τα λουκάνικα, τις πατάτες, αλάτι, ρίγανη, μαντζουράνα και το τυρί.
8. Αφήνουμε να ψηθεί η ομελέτα μέχρι να ροδίσει από την μία πλευρά και προσεκτικά τη γυρίζουμε να ψηθεί και από την άλλη πλευρά.
9. Σερβίρεται ζεστό.

froutalia androu xirino loukaniko patates avga


logo-sign-ioannasblog



Ιωάννα
Ιωάννα

Γειά σας! Ελπίζω να βρείτε έμπνευση από τις συνταγές μου, τις diy δημιουργίες διακόσμησης και οργάνωσης σπιτιού. Τα σχόλιά σας είναι πάντα ευπρόσδεκτα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου