Τι άλλο να ζητήσει κανείς τον Αύγουστο εκτός από μία πεντανόστιμη κολοκυθόπιτα. Τη συνταγή αυτή τη χρησιμοποιώ χρόνια. Μου την έμαθε η μητέρα μου και είναι από τις πιο εύκολες συνταγές που γίνονται στο πι και φι. Είτε σαν συνοδευτικό είτε σαν κυρίως πιάτο, είναι μια καλοκαιρινή πρόταση που χορταίνει και αποζημιώνει γευστικά!
Συνταγή για κολοκυθόπιτα με κίτρινη κολοκύθα χωρίς φύλλο
Υλικά :
• 2 μικρές κίτρινες κολοκύθες
• 5 αυγά
• 3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 500 γραμμάρια φέτα
• 500 γρ. ανθότυρο
• 1 ½ φλιτζάνι καλαμποκέλαιο
• Αλάτι
Οδηγίες :
Kόψτε τις κολοκύθες στη μέση και ξύστε το εσωτερικό τους μέρος.
Βάλτε το πολτό κολοκύθας σε ένα μεγάλο μπολ.
Προσθέστε τα αυγά, φέτα και ανθότυρο λιωμένα με το πιρούνι, ½ φλιτζάνι καλαμποκέλαιο, αλεύρι και μια πρέζα αλάτι (ή καθόλου εάν το τυρί φέτα είναι πολύ αλμυρό).
Ανακατέψτε καλά με ξύλινη κουτάλα.
Αλείψτε το κάτω μέρος ενός μεγάλου ταψιού με ½ φλιτζάνι καλαμποκέλαιο και ρίξτε το μείγμα.
Στη συνέχεια ρίξτε το υπόλοιπο ½ φλιτζάνι καλαμποκέλαιο στην επιφάνεια της πίτας.
Ψήστε σε υψηλή θερμοκρασία για περίπου μισή ώρα.
Μόλις η πίτα αρχίσει να ροδίζει, χαμηλώστε τη θερμοκρασία στους 180C και αφήστε την να ψηθεί έως ότου η επιφάνεια της πίτας να ροδίσει.
Δοκιμάστε με ένα μαχαίρι στο κέντρο της πίτας και εάν βγει καθαρό τότε είναι έτοιμη. (όπως κάνουμε στο κέικ)
Αφήνουμε να κρυώσει, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
Συμβουλή : Εάν χρησιμοποιείτε ένα μικρό ταψί, διαιρέστε το μείγμα σε δύο ταψάκια. Θέλουμε η πίτα να έχει πάχος ενός δακτύλου.
πως έγινε η φρέσκια κίτρινη κολοκυθα πουρές?
ΑπάντησηΔιαγραφήμπορείτε να μου προσδιορίσετε το βάρος, γραμμαρια, κολοκύθας που αντιστοιχεί στην συνταγή?