Υλικά :
1 κιλό γάλα
1 κουταλιά σούπας γεμάτη γιαούρτι
Εκτέλεση :
1. Θερμάνουμε το γάλα στους 90 βαθμούς κελσίου. Θα χρειαστούμε ένα θερμόμετρο αλλά αν δεν έχουμε μπορούμε να κλείσουμε τη θερμότητα αμέσως πρωτού να αρχίσει να βράζει το γάλα, δηλαδή μόλις το δούμε να αρχίζει να φουσκώνει.
2. Βγάζουμε το γάλα από τη φωτιά και περιμένουμε να πέσει η θερμοκρασία στους 45 βαθμούς κελσίου, αλλιώς τόσο ώστε να μπορούμε να κρατήσουμε το μικρό μας δαχτυλάκι μέσα στο γάλα και να μετρήσουμε ως το 20 χωρίς να καούμε.
3. Αραιώνουμε 1 κουταλιά σούπας γιαούρτι σε λίγο γάλα και το ρίχνουμε στο γάλα ανακατεύοντας.
4. Ρίχνουμε το μείγμα σε πήλινα δοχεία και σκεπάζουμε με κουβέρτα για να διατηρήσει τη θερμοκρασία του και το αφήνουμε για 4 ώρες . Προσοχή δε κουνάμε ούτε αναταράσσουμε το σκεύος κατά την διάρκεια της πύξης.
5. Τοποθετούμε το γιαούρτι μας σε θερμοκρασία δωματίου για 1 ώρα ακόμη χωρίς να το μετακινήσουμε και μετά στο ψυγείο, το καταναλώνουμε εντός 15 ημερών.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου