Υλικά :
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κούπα χλιαρό γάλα
10 γρ. μαγιά
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
λίγη ζάχαρη
χλιαρό νερό
Σουσάμι (προεραιτικά)
Εκτέλεση :
Σε λεκάνι βάζουμε το αλεύρι, κάνουμε μια μικρή λακουβίτσα και βάζουμε το αλάτι, τη μαγιά , το νερό και το γάλα. Ζυμώνουμε για να γίνει μια αφράτη ζύμη. Σκεπάζουμε για 2 ώρες με μία πετσέτα ώστε η ζύμη να φουσκώσει. Αφού φουσκώσει κόβουμε τη ζύμη σε μικρά κομμάτια και πλάθουμε στρογγυλά μπαλάκια. Τα βάζουμε σε ένα ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος και τα αφήνουμε άλλη 1 ώρα να φουσκώσουν.
Οταν φουσκώσουν τα ραντίζουμε με νερό και αν θέλουμε ρίχνουμε από πάνω σουσάμι.
Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κούπα χλιαρό γάλα
10 γρ. μαγιά
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
λίγη ζάχαρη
χλιαρό νερό
Σουσάμι (προεραιτικά)
Εκτέλεση :
Σε λεκάνι βάζουμε το αλεύρι, κάνουμε μια μικρή λακουβίτσα και βάζουμε το αλάτι, τη μαγιά , το νερό και το γάλα. Ζυμώνουμε για να γίνει μια αφράτη ζύμη. Σκεπάζουμε για 2 ώρες με μία πετσέτα ώστε η ζύμη να φουσκώσει. Αφού φουσκώσει κόβουμε τη ζύμη σε μικρά κομμάτια και πλάθουμε στρογγυλά μπαλάκια. Τα βάζουμε σε ένα ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος και τα αφήνουμε άλλη 1 ώρα να φουσκώσουν.
Οταν φουσκώσουν τα ραντίζουμε με νερό και αν θέλουμε ρίχνουμε από πάνω σουσάμι.
Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου