Υλικά
1 1/2 κιλό γάλα
1 ποτήρι κρασιού σιμιγδάλι
1 ποτήρι κρασιού ζάχαρη
125 γρ. βούτυρο φρέσκο
4 αυγά
1/2 κιλό φύλλο
Αρωμα βανίλιας ή λεμονιού ή πορτοκαλιού
Για το σιρόπι
2 1/2 ποτήρια νερού ζάχαρη
2 1/2 ποτήρια νερό
Εκτέλεση
Βάζουμε το γάλα σε κατσαρόλα και το βράζουμε μαζί με το σιμιγδάλι ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα και στη συνέχεια την αφήνουμε να κρυώσει. Χτυπάμε τους κρόκους των αβγών με τη ζάχαρη και χωριστά τα ασπράδια σε μαρέγκα. Τα προσθέτουμε στην κρύα κρέμα και ανακατεύουμε καλά. Σε βουτυρωμένο ταψί στρώνουμε 6-8 φύλλα τα οποία βουτυρώνουμε ένα ένα. Αφήνουμε τα δύο πρώτα φύλλα να εξέχουν από το ταψί. Ρίχνουμε την κρέμα και γυρίζουμε πάνω της τα εξέχοντα φύλλα. Στρώνουμε πάνω στην κρέμα 6-8 φύλλα βουτυρωμένα επίσης ένα ένα. Αλείφουμε με βούτυρο την επιφάνεια των φύλλων και χαράσσουμε ελαφρά, όπως θα το κόψουμε, προσέχοντας να μη βγει κρέμα. Το ψήνουμε μία ώρα σε 200 βαθμούς Κελσίου.
Πηγή συνταγής: η κυρία Παναγιώτα Γαρδίκα από την Ηλεία, Πελοποννήσου
αναδημοσίευση από
1 1/2 κιλό γάλα
1 ποτήρι κρασιού σιμιγδάλι
1 ποτήρι κρασιού ζάχαρη
125 γρ. βούτυρο φρέσκο
4 αυγά
1/2 κιλό φύλλο
Αρωμα βανίλιας ή λεμονιού ή πορτοκαλιού
Για το σιρόπι
2 1/2 ποτήρια νερού ζάχαρη
2 1/2 ποτήρια νερό
Εκτέλεση
Βάζουμε το γάλα σε κατσαρόλα και το βράζουμε μαζί με το σιμιγδάλι ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα και στη συνέχεια την αφήνουμε να κρυώσει. Χτυπάμε τους κρόκους των αβγών με τη ζάχαρη και χωριστά τα ασπράδια σε μαρέγκα. Τα προσθέτουμε στην κρύα κρέμα και ανακατεύουμε καλά. Σε βουτυρωμένο ταψί στρώνουμε 6-8 φύλλα τα οποία βουτυρώνουμε ένα ένα. Αφήνουμε τα δύο πρώτα φύλλα να εξέχουν από το ταψί. Ρίχνουμε την κρέμα και γυρίζουμε πάνω της τα εξέχοντα φύλλα. Στρώνουμε πάνω στην κρέμα 6-8 φύλλα βουτυρωμένα επίσης ένα ένα. Αλείφουμε με βούτυρο την επιφάνεια των φύλλων και χαράσσουμε ελαφρά, όπως θα το κόψουμε, προσέχοντας να μη βγει κρέμα. Το ψήνουμε μία ώρα σε 200 βαθμούς Κελσίου.
Πηγή συνταγής: η κυρία Παναγιώτα Γαρδίκα από την Ηλεία, Πελοποννήσου
αναδημοσίευση από
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου