Υλικά :
Φλούδες από καρπούζι
2 φλυτζάνια νερό
τον χυμό από 3 λεμόνια
1 κιλό ζάχαρη
1 βανίλια
Εκτέλεση :
Από τις φλούδες του καρπουζιού αφήνουμε λίγη κόκκινη ψίχα και αφαιρούμε το πράσινο εξωτερικό μέρος . Τις πλένουμε πολύ καλά, τις κόβουμε σε κομμάτια και τις βάζουμε σε μία λεκάνη με νερό όπου έχουμε προσθέσει το χυμό από 2 λεμόνια. Αφήνουμε για 1 ώρα
Στη συνέχεια ξεπλένουμε και στραγγίζουμε.
Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε το νερό και τη ζάχαρη,
ρίχνουμε τις φέτες καρπουζιού
και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά, ξαφρίζοντας τον αφρό.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε την κατσαρόλα για 24 ώρες
Την επόμενη μέρα βράζουμε ξανά το γλυκό σε δυνατή φωτιά μέχρι να "δέσει" το σιρόπι
Λίγο πριν κατεβάσουμε την κατσαρόλα από το μάτι της κουζίνας προσθέτουμε τη βανίλια και το χυμό 1 λεμονιού και αφήνουμε να κρυώσει.
Μόλις κρυώσει το γλυκό το βάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου