Από τα καλύτερα γλυκά του κουταλιού!! δυστυχώς έκανα μόνο ένα βάζο (γιατί ήταν η πρώτη μου απόπειρα για το βάπτισμα στα χειροποίητα γλυκά του κουταλιού) το οποίο εξαφανίστηκε μέχρι να πεις "κίμινο"!
Υλικά
• 1 κιλό σταφύλι
• 1 κιλό ζάχαρη
• 2 φλ. τσαγιού νερό
• 1 βανίλια
• χυμό μισού λεμονιού
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τα σταφύλια, κόβουμε τις ρώγες και τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη προσθέτοντας το νερό. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά, για 10΄ λεπτά, ξαφρίζοντας τον αφρό. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και την αφήνουμε για 24 ώρες.
Την επόμενη μέρα, βράζουμε πάλι το γλυκό σε δυνατή φωτιά μέχρι να «δέσει» το σιρόπι.
Λίγο πριν το τέλος, προσθέτουμε την βανίλια και το χυμό λεμονιού.
Αφήνουμε να κρυώσει καλά και το βάζουμε σε γυάλινα, αποστειρωμένα βάζα.
καλή σας όρεξη!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου