Το τσιγαρέλι είναι μια παραδοσιακή συνταγή από την Κέρκυρα που τη φτιάχνουν κατά τη διάρκεια της Σαρακοστής και όχι μόνο. Είναι ένα γευστικό ορεκτικό με άγρια χόρτα, φρέσκο κρεμμυδάκι, σκόρδο και αρωματικά.
Την συνταγή την έμαθα από μία παλιά συνάδελφο και φίλη, η διαδικασία είναι πολύ εύκολη και πιστέψτε με είναι νοστιμότατη. Την έχω συμπεριλάβει στο βιβλίο μου Ταξίδι γεύσεων με άρωμα παράδοσης από την Ελληνική κουζίνα όπου λεπτομέρειες μπορείτε να βρείτε εδώ.
Τσιγαρέλι - Κερκυραϊκή παραδοσιακή συνταγή
Υλικά
1 ματσάκι καυκαλήθρες (ή ζωχοί ή βλήτα)
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
3 σκελίδες σκόρδο
Μαϊντανός
Άνηθος
1 κ.σ. τοματοπολτό
Αλάτι – πιπέρι
½ κούπα ελαιόλαδο
Εκτέλεση
1. Πλένουμε, καθαρίζουμε και χοντροκόβουμε τις καυκαλήθρες.
2. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε νερό και μόλις αρχίζει να βράζει ρίχνουμε τις καυκαλήθρες. Τις βράζουμε για 10 λεπτά.
3. Με μία τρυπητή κουτάλα βγάζουμε τις καυκαλήθρες σε μια πιατέλα και κρατάμε το νερό που έβρασαν σε ένα μπωλ στην άκρη.
4. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το ελαιόλαδο, αφήνουμε να κάψει και σωτάρουμε το σκόρδο τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, μαζί με τις καυκαλήθρες.
5. Προσθέτουμε αφού έχουμε ψιλοκόψει τον άνηθο και τον μαϊντανό, 1 κ.σ. τοματοπολτό, αλάτι και πιπέρι.
6. Ρίχνουμε το νερό που είχαν βράσει οι καυκαλήθρες.
7. Σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν τα χόρτα και μείνουν με λίγο ζουμί.
--------- Αυτή είναι όλη η διαδικασία. Ελπίζω να σας αρέσει και θα χαρώ να μου γράψετε τις εντυπώσεις σας μόλις κάνετε την συνταγή. :-)

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου