Συνταγή για ζεστό κρασί με πορτοκάλι, κανέλα, γαρύφαλλο, μέλι,πιπερόριζα (τζίντζερ). Ιδανικό για τις κρύες μέρες του χειμώνα, για τα χριστουγεννιάτικα τραπέζια και για το καλωσόρισμα των φίλων στο σπίτι τις γιορτινές ημέρες!
Το ποτό αυτό είναι Ιδιαίτερα δημοφιλές στις σκανδιναβικές και ευρωπαϊκές χώρες (Νορβηγία, Σουδηδία, Γερμανία, Αγγλία κ.α.) με διάφορες ονομασίες όπως mulled wine, gluhwein, glogg, vin chaud, punch, bishop.
Η ιστορία του ξεκινά από την εποχή των Ρωμαίων με την ονομασία Würtzwein και ήταν προνόμιο των πλουσίων.
Υλικά :
2 ποτήρια κρασί κόκκινο
2 φέτες πορτοκάλι
2 κ.γ. μέλι
1 ξυλαράκι κανέλα Κεϋλάνης
2 γαρύφαλλα
Λίγο φρέσκο τζίντζερ
Οδηγίες :
Σε κατσαρολάκι βάζουμε όλα τα υλικά και αφήνουμε να ζεσταθεί σε χαμηλή φωτιά. Προσέχουμε να μην βράσει.
Μόλις ζεσταθεί και λιώσει το μέλι σβήνουμε το μάτι της κουζίνας και σκεπάζουμε το κατσαρολάκι.
Αφήνουμε για 10 λεπτά να πάρει όλα τα αρώματα από τα μπαχαρικά και το πορτοκάλι.
Σουρώνουμε και σερβίρουμε αμέσως όπως είναι ζεστό, σε χοντρές γυάλινες κούπες.
Tips : Το κρασί που θα χρησιμοποιήσουμε δεν είναι ανάγκη να είναι ακριβό. Μ΄ένα φθηνό χύμα κρασί που πουλάνε στα μαγαζιά ή έχουμε από το χωριό μας μπορούμε άριστα να κάνουμε τη συνταγή.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου