Στην Ελλάδα η πατατόσουπα για πολλά χρόνια ήταν ένα φαγητό, νόστιμο, θρεπτικό και οικονομικό, που δεν χρειαζόταν πολλή ώρα να μαγειρευτεί.
Με τον περιβόητο εκμοντερνισμό της Ελλάδας και τις εισαγόμενες συνταγές η πατατόσουπα έχει πλέον ξεχαστεί, γιατί θεωρείται σαν σούπα των φτωχών. Αντίθετα βέβαια με άλλες χώρες, που την θεωρούν μαζί με την κρεμμυδόσουπα, τις βασικότερες σούπες του Χειμώνα.
Τα τελευταία χρόνια γυρνώντας πάλι σιγά – σιγά στις ρίζες μας, εκτιμώντας τις αξίες που είχαμε παραγκωνίσει καταλαβαίνουμε πλέον σχεδόν όλοι μας, ότι οι παλιές συνταγές δεν είναι απλά μόνο νόστιμες, αλλά έχουν όλα αυτά τα θρεπτικά στοιχεία που θωρακίζουν τον οργανισμό μας ώστε να είναι δυνατός.
Υπάρχουν πολλές παραλλαγές της πατατόσουπας. Εγώ σήμερα θέλησα να σας δείξω την απλή και εύκολη συνταγή, με πολύ λίγα υλικά, όπως την έφτιαχνε η γιαγιά μου.
Πατατόσουπα - Υλικά για 2 πιάτα :
2 πατάτες2 μέτρια κρεμμύδια
1 ποτήρι φρέσκο γάλα
Νερό
Αλάτι Πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής:
Κόβουμε σε μικρούς κύβους τα κρεμμύδια και τις πατάτες.Βάζουμε στη φωτιά ένα κατσαρολάκι και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε μέσα τα κρεμμύδια και τις πατάτες ανακατεύοντας για λίγο.
Ρίχνουμε νερό βραστό μέχρι να σκεπαστούν τα υλικά.
Αφήνουμε μέχρι να βράσουν οι πατάτες και να χυλώσει η σούπα.
Μ΄ένα πηρουνάκι λιώνουμε τις πατάτες και τα κρεμμύδια μέχρι να γίνουν πουρές.
Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε με μπόλικο τριμμένο μαύρο πιπέρι και ψημένες φέτες ψωμιού με ελαιόλαδο και ρίγανη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου