΄Ενα από τα πιο αγαπημένα κλασσικά πιάτα της Ελληνικής κουζίνας για την άνοιξη και το καλοκαίρι. ΄Οσο είμασταν βέβαια μικροί το αποφεύγαμε αυτό το φαγητό αλλά όσο μεγαλώνουμε τόσο καταλαβαίνουμε όχι μόνο τη θρεπτική του αξία, αλλά και τη νοστιμιά του.
Φασολάκια γιαχνί
By Ioanna Baltsaki,
Mar 16, 2017
΄Ενα από τα πιο αγαπημένα κλασσικά πιάτα της Ελληνικής κουζίνας για την άνοιξη και το καλοκαίρι.
Προετοιμασία : 15 minutes
Μαγείρεμα : 1 hour
Μερίδες : 4
Υλικά :
- 1 κιλό φασολάκια
- 3 μικρά καρότα
- 1 πατάτα
- 2 κρεμμύδια
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 ξυλαράκι κανέλα
- 2 κ.σ. τοματοπελτέ
- Αλάτι - πιπέρι
- 100 γρ. φέτα
- 1/2 κούπα ελαιόλαδο
Οδηγίες :
Κόβουμε τα καρότα, και την πατάτα σε κύβους.
Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι.
Σε φαρδιά κατσαρόλα σωτάρουμε μαζί με το λάδι όλα τα λαχανικά για λίγα λεπτά.
Ρίχνουμε το τοματοπελτέ αφού πρώτα τον έχουμε αραιώσει σε ένα ποτήρι νερό.
Αλατοπιπερώνουμε.
Προσθέτουμε το ξυλάκι με την κανέλα.
Γεμίζουμε την κατσαρόλα με νερό μέχρι να σκεπαστούν τα λαχανικά.
Αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά μέχρι να μείνουν με το λάδι τους.
Αφού έχει κρυώσει το φαγητό, μ΄ένα πηρούνι λιώνουμε τη φέτα και την προσθέτουμε.
Ανακατεύουμε ελαφρά με ξύλινη κουτάλα.
Σερβίρουμε με φέτα – λαδορίγανη.
By Ioanna Baltsaki,
Mar 16, 2017
΄Ενα από τα πιο αγαπημένα κλασσικά πιάτα της Ελληνικής κουζίνας για την άνοιξη και το καλοκαίρι.
Προετοιμασία : 15 minutes
Μαγείρεμα : 1 hour
Μερίδες : 4
Υλικά :
- 1 κιλό φασολάκια
- 3 μικρά καρότα
- 1 πατάτα
- 2 κρεμμύδια
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 ξυλαράκι κανέλα
- 2 κ.σ. τοματοπελτέ
- Αλάτι - πιπέρι
- 100 γρ. φέτα
- 1/2 κούπα ελαιόλαδο
Οδηγίες :
Κόβουμε τα καρότα, και την πατάτα σε κύβους.
Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι.
Σε φαρδιά κατσαρόλα σωτάρουμε μαζί με το λάδι όλα τα λαχανικά για λίγα λεπτά.
Ρίχνουμε το τοματοπελτέ αφού πρώτα τον έχουμε αραιώσει σε ένα ποτήρι νερό.
Αλατοπιπερώνουμε.
Προσθέτουμε το ξυλάκι με την κανέλα.
Γεμίζουμε την κατσαρόλα με νερό μέχρι να σκεπαστούν τα λαχανικά.
Αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά μέχρι να μείνουν με το λάδι τους.
Αφού έχει κρυώσει το φαγητό, μ΄ένα πηρούνι λιώνουμε τη φέτα και την προσθέτουμε.
Ανακατεύουμε ελαφρά με ξύλινη κουτάλα.
Σερβίρουμε με φέτα – λαδορίγανη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου