Η πιο δημοφιλή σούπα στο ελληνικό τραπέζι είναι η κοτόσουπα. Το μυστικό της κοτόσουπας κρύβεται στο καλό κοτόπουλο. Δηλαδή στο κοτόπουλο ελευθέρας βοσκής. Κι αυτό γιατί έχει αρκετή πέτσα και η σούπα γίνεται νοστιμότατη. Επίσης επειδή υπάρχει αρκετό λίπος δεν προσθέτουμε ελαιόλαδο και έτσι γίνεται πιο ελαφριά.
Κοτόσουπα αυγολέμονο
By Ioanna Baltsaki,
Mar 26, 2017
Η πιο δημοφιλή σούπα στο ελληνικό τραπέζι είναι η κοτόσουπα. Το μυστικό της κοτόσουπας κρύβεται στο καλό κοτόπουλο. Δηλαδή στο κοτόπουλο ελευθέρας βοσκής. Κι αυτό γιατί έχει αρκετή πέτσα και η σούπα γίνεται νοστιμότατη. Επίσης επειδή υπάρχει αρκετό λίπος δεν προσθέτουμε ελαιόλαδο και έτσι γίνεται πιο ελαφριά.
Προετοιμασία : 10 minutes
Μαγείρεμα : 1 hour
Μερίδες : 4
Υλικά :
- 1 κοτόπουλο σε μερίδες
- 1 κούπα ρύζι γλασέ
- Αλάτι - πιπέρι
Για το αυγολέμονο
- 2 αυγά
- 2 λεμόνια
Οδηγίες :
Πλένουμε και καθαρίζουμε το κοτόπουλο.
Το αλατοπιπερώνουμε και το βάζουμε σε κατσαρόλα, προσθέτοντας νερό μέχρι να το σκεπάσει.
Το βράζουμε σε μέτρια φωτιά ξαφρίζοντάς το κατά διαστήματα.
Μόλις είναι έτοιμο το κοτόπουλο το βγάζουμε και το βάζουμε σε μια πιατέλα.
Πλένουμε πολύ καλά το ρύζι και το στραγγίζουμε.
Το βάζουμε στην κατσαρόλα και το αφήνουμε να βράσει μέχρι να μαλακώσει και να είναι έτοιμο
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αρχίζουμε να ετοιμάζουμε το αυγολέμονο.
Χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους των αυγών τα βάζουμε σ΄ένα μπωλ και τα χτυπάμε μαρέγκα.
Χτυπάμε τους κρόκους των αυγών προσθέτοντας τον χυμό από τα λεμόνια.
Με μία κουτάλα παίρνουμε λίγο – λίγο από τον ζωμό που βράσαμε το κοτόπουλο, το προσθέτουμε στο μπωλ με τους κρόκους και τον χυμό λεμονιού, συνεχίζοντας να χτυπάμε το αυγολέμονο για να μην μας «κόψει» .
Συνεχίζουμε μέχρι να βάλουμε 3-4 κουτάλες από τον ζωμό.
Προσθέτουμε τα ασπράδια μαρέγκα ανακατεύοντας να ομογενοποιηθούν.
Βάζουμε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα, ρίχνουμε το αυγολέμονο, κλείνουμε με το καπάκι και κουνάμε την κατσαρόλα ώστε να πάει παντού το αυγολέμονο.
Σερβίρουμε ζεστή τη σούπα με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
By Ioanna Baltsaki,
Mar 26, 2017
Η πιο δημοφιλή σούπα στο ελληνικό τραπέζι είναι η κοτόσουπα. Το μυστικό της κοτόσουπας κρύβεται στο καλό κοτόπουλο. Δηλαδή στο κοτόπουλο ελευθέρας βοσκής. Κι αυτό γιατί έχει αρκετή πέτσα και η σούπα γίνεται νοστιμότατη. Επίσης επειδή υπάρχει αρκετό λίπος δεν προσθέτουμε ελαιόλαδο και έτσι γίνεται πιο ελαφριά.
Προετοιμασία : 10 minutes
Μαγείρεμα : 1 hour
Μερίδες : 4
Υλικά :
- 1 κοτόπουλο σε μερίδες
- 1 κούπα ρύζι γλασέ
- Αλάτι - πιπέρι
Για το αυγολέμονο
- 2 αυγά
- 2 λεμόνια
Οδηγίες :
Πλένουμε και καθαρίζουμε το κοτόπουλο.
Το αλατοπιπερώνουμε και το βάζουμε σε κατσαρόλα, προσθέτοντας νερό μέχρι να το σκεπάσει.
Το βράζουμε σε μέτρια φωτιά ξαφρίζοντάς το κατά διαστήματα.
Μόλις είναι έτοιμο το κοτόπουλο το βγάζουμε και το βάζουμε σε μια πιατέλα.
Πλένουμε πολύ καλά το ρύζι και το στραγγίζουμε.
Το βάζουμε στην κατσαρόλα και το αφήνουμε να βράσει μέχρι να μαλακώσει και να είναι έτοιμο
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αρχίζουμε να ετοιμάζουμε το αυγολέμονο.
Χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους των αυγών τα βάζουμε σ΄ένα μπωλ και τα χτυπάμε μαρέγκα.
Χτυπάμε τους κρόκους των αυγών προσθέτοντας τον χυμό από τα λεμόνια.
Με μία κουτάλα παίρνουμε λίγο – λίγο από τον ζωμό που βράσαμε το κοτόπουλο, το προσθέτουμε στο μπωλ με τους κρόκους και τον χυμό λεμονιού, συνεχίζοντας να χτυπάμε το αυγολέμονο για να μην μας «κόψει» .
Συνεχίζουμε μέχρι να βάλουμε 3-4 κουτάλες από τον ζωμό.
Προσθέτουμε τα ασπράδια μαρέγκα ανακατεύοντας να ομογενοποιηθούν.
Βάζουμε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα, ρίχνουμε το αυγολέμονο, κλείνουμε με το καπάκι και κουνάμε την κατσαρόλα ώστε να πάει παντού το αυγολέμονο.
Σερβίρουμε ζεστή τη σούπα με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου