Ρυζόγαλο με γάλα εβαπορέ και κακάο
By Ioanna Baltsaki,
Apr 1, 2017
Το αγαπημένο επιδόρπιο εδώ και πολλά χρόνια. Μια παραλλαγή της κλασσικής συνταγής για ρυζόγαλο συνδυάζοντάς το με κακάο που δίνει ξεχωριστή γεύση.
Prep time:
Cook time:
Total time:
Yield: 6
Υλικά :
- 1 κούπα ρύζι γλασέ
- 1 κουτί γάλα εβαπορέ
- 2 κ.σ. κακάο
- 1 κούπα ζάχαρη
- 2 κ.γ.κοφτές κορν φλάουρ
- 2 βανίλιες
- 2 κούπες νερό
Οδηγίες :
Πλένουμε πολύ καλά το ρύζι και το βάζουμε σε μια κατσαρόλα να βράσει με τις 2 κούπες νερό.
Μόλις έχει μισοβράσει ρίχνουμε το γάλα αραιωμένο με ισόποσο νερό (δηλ. 1 κουτί εβαπορέ και 1 κουτί νερό), το κακάο και τη ζάχαρη.
Αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει αρκετά το ρύζι και να χυλώσει.
Μόλις είναι έτοιμο το ρυζόγαλο, διαλύουμε σε 2 κ.σ. νερό το κορν φλάουρ και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα.
Ανακατεύουμε να ενωθεί με το ρυζόγαλο, αφήνουμε να πάρει 1-2 βράσεις και κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
Αφήνουμε το ρυζόγαλο να μισοκρυώσει και σερβίρουμε σε μπωλάκια.
By Ioanna Baltsaki,
Apr 1, 2017
Το αγαπημένο επιδόρπιο εδώ και πολλά χρόνια. Μια παραλλαγή της κλασσικής συνταγής για ρυζόγαλο συνδυάζοντάς το με κακάο που δίνει ξεχωριστή γεύση.
Prep time:
Cook time:
Total time:
Yield: 6
Calories:
Υλικά :
- 1 κούπα ρύζι γλασέ
- 1 κουτί γάλα εβαπορέ
- 2 κ.σ. κακάο
- 1 κούπα ζάχαρη
- 2 κ.γ.κοφτές κορν φλάουρ
- 2 βανίλιες
- 2 κούπες νερό
Οδηγίες :
Πλένουμε πολύ καλά το ρύζι και το βάζουμε σε μια κατσαρόλα να βράσει με τις 2 κούπες νερό.
Μόλις έχει μισοβράσει ρίχνουμε το γάλα αραιωμένο με ισόποσο νερό (δηλ. 1 κουτί εβαπορέ και 1 κουτί νερό), το κακάο και τη ζάχαρη.
Αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει αρκετά το ρύζι και να χυλώσει.
Μόλις είναι έτοιμο το ρυζόγαλο, διαλύουμε σε 2 κ.σ. νερό το κορν φλάουρ και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα.
Ανακατεύουμε να ενωθεί με το ρυζόγαλο, αφήνουμε να πάρει 1-2 βράσεις και κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
Αφήνουμε το ρυζόγαλο να μισοκρυώσει και σερβίρουμε σε μπωλάκια.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου