Μια νόστιμη συνταγή για χοιρινό με κρασί στην κατσαρόλα συνοδευόμενο με μελιτζάνες και πατάτες τηγανιτές.
Χοιρινό κρασάτο με μελιτζάνες και πατάτες τηγανιτές
By Ioanna Baltsaki,
Apr 8, 2017
Συνταγή για χοιρινό με κρασί που συνοδεύεται με τηγανιτές μελιτζάνες και πατάτες.
Προετοιμασία : 15 minutes
Μαγείρεμα : 1 hour
Μερίδες : 4
Υλικά :
- 1 κιλό χοιρινό ψαχνό
- 1/2 κούπα λευκό κρασί
- 1/2 κούπα ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Μελιτζάνες
- Πατάτες
- Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- Κεφαλοτύρι
Οδηγίες :
Πλένουμε το κρέας και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
Το βάζουμε στην κατσαρόλα μαζί με το λάδι, το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Το κοκκινίζουμε καλά απ΄όλες τις πλευρές.
Ρίχνουμε το κρασί.
Αφήνουμε να βράσει για 5 λεπτά έως ότου εξατμισθεί το αλκοόλ.
Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, νερό μέχρι να σκεπάσει το κρέας.
Αφήνουμε να σιγοβράσει το φαγητό, προσθέτοντας αν χρειαστεί κατά διαστήματα λίγο ζεστό νερό, έως ότου ψηθεί τελείως το κρέας και μένοντας με τη σάλτσα του.
Κόβουμε τις μελιτζάνες σε λεπτές φέτες πάχους 1 εκατοστού.
Τις βάζουμε σε αλατισμένο νερό για μισή ώρα.
Σε τηγάνι βάζουμε λάδι να κάψει.
Τηγανίζουμε τις πατάτες.
Ξεπλένουμε τις μελιτζάνες με καθαρό νερό και τις στραγγίζουμε.
Αλευρώνουμε ελαφρά μία – μία τις μελιτζάνες και τηγανίζουμε μέχρι να ροδοψηθούν.
Βάζουμε σε μια πιατέλα, το κρέας, τις πατάτες, τις μελιτζάνες, ρίχνουμε από πάνω κεφαλοτύρι και τη σάλτσα από το κρέας.
Σερβίρουμε με χωριάτικη σαλάτα.
By Ioanna Baltsaki,
Apr 8, 2017
Συνταγή για χοιρινό με κρασί που συνοδεύεται με τηγανιτές μελιτζάνες και πατάτες.
Προετοιμασία : 15 minutes
Μαγείρεμα : 1 hour
Μερίδες : 4
Υλικά :
- 1 κιλό χοιρινό ψαχνό
- 1/2 κούπα λευκό κρασί
- 1/2 κούπα ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Μελιτζάνες
- Πατάτες
- Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- Κεφαλοτύρι
Οδηγίες :
Πλένουμε το κρέας και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
Το βάζουμε στην κατσαρόλα μαζί με το λάδι, το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Το κοκκινίζουμε καλά απ΄όλες τις πλευρές.
Ρίχνουμε το κρασί.
Αφήνουμε να βράσει για 5 λεπτά έως ότου εξατμισθεί το αλκοόλ.
Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, νερό μέχρι να σκεπάσει το κρέας.
Αφήνουμε να σιγοβράσει το φαγητό, προσθέτοντας αν χρειαστεί κατά διαστήματα λίγο ζεστό νερό, έως ότου ψηθεί τελείως το κρέας και μένοντας με τη σάλτσα του.
Κόβουμε τις μελιτζάνες σε λεπτές φέτες πάχους 1 εκατοστού.
Τις βάζουμε σε αλατισμένο νερό για μισή ώρα.
Σε τηγάνι βάζουμε λάδι να κάψει.
Τηγανίζουμε τις πατάτες.
Ξεπλένουμε τις μελιτζάνες με καθαρό νερό και τις στραγγίζουμε.
Αλευρώνουμε ελαφρά μία – μία τις μελιτζάνες και τηγανίζουμε μέχρι να ροδοψηθούν.
Βάζουμε σε μια πιατέλα, το κρέας, τις πατάτες, τις μελιτζάνες, ρίχνουμε από πάνω κεφαλοτύρι και τη σάλτσα από το κρέας.
Σερβίρουμε με χωριάτικη σαλάτα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου