Τα φασόλια είναι πλούσια σε φυτικές πρωτεΐνες, φυτικές ίνες, πηγή βιταμινών όπως φώσφορο, μαγγάνιο, μαγνήσιο, κάλιο, ασβέστιο, σίδηρο. Περιέχουν σύνθετους υδατάνθρακες που μας δίνουν ενέργεια. Επίσης είναι πολύ «φιλικά» για την τσέπη μας. Πόσους ακόμη λόγους θέλουμε ώστε να είναι απαραίτητα στην διατροφή μας σε εβδομαδιαία βάση?
Φασόλια σαλάτα με σως μουστάρδας
By Ioanna Baltsaki,
May 12, 2017
Τα φασόλια απαραίτητα στην διατροφή μας είναι πλούσια σε φυτικές πρωτεΐνες, φυτικές ίνες, πηγή βιταμινών όπως φώσφορο, μαγγάνιο, μαγνήσιο, κάλιο, ασβέστιο, σίδηρο και σύνθετους υδατάνθρακες.
Prep time:
Cook time:
Total time:
Yield: 1
Υλικά :
- 1 κούπα φασόλια μέτρια
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
- 1 ντομάτα
- Μαϊντανό
- 100 γρ. φέτα
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 1 πρέζα κύμινο
Υλικά για τη σως μουστάρδας :
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- 1/2 κούπα ελαιόλαδο
- χυμός από 1 λεμόνι
Οδηγίες :
Μουλιάζουμε στο νερό τα φασόλια και τα αφήνουμε όλο το βράδυ. Την επόμενη μέρα τα ξεπλένουμε πολύ καλά και τα βάζουμε στην κατσαρόλα με νερό να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν. Προσέχουμε να μην λιώσουν. Τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Αφού κρυώσουν τα βάζουμε σε μια σαλατιέρα προσθέτοντας το φρέσκο κρεμμυδάκι, την ντομάτα, τον μαϊντανό ψιλοκομμένα και τη φέτα αφού την έχουμε τρίψει με τα χέρια μας. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, κύμινο και ανακατεύουμε. Χτυπάμε στο μπλέντερ το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα και τον χυμό λεμονιού. Προσθέτουμε τη σως στα φασόλια και σερβίρουμε.
By Ioanna Baltsaki,
May 12, 2017
Τα φασόλια απαραίτητα στην διατροφή μας είναι πλούσια σε φυτικές πρωτεΐνες, φυτικές ίνες, πηγή βιταμινών όπως φώσφορο, μαγγάνιο, μαγνήσιο, κάλιο, ασβέστιο, σίδηρο και σύνθετους υδατάνθρακες.
Prep time:
Cook time:
Total time:
Yield: 1
Calories:
Υλικά :
- 1 κούπα φασόλια μέτρια
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
- 1 ντομάτα
- Μαϊντανό
- 100 γρ. φέτα
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 1 πρέζα κύμινο
Υλικά για τη σως μουστάρδας :
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- 1/2 κούπα ελαιόλαδο
- χυμός από 1 λεμόνι
Οδηγίες :
Μουλιάζουμε στο νερό τα φασόλια και τα αφήνουμε όλο το βράδυ. Την επόμενη μέρα τα ξεπλένουμε πολύ καλά και τα βάζουμε στην κατσαρόλα με νερό να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν. Προσέχουμε να μην λιώσουν. Τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Αφού κρυώσουν τα βάζουμε σε μια σαλατιέρα προσθέτοντας το φρέσκο κρεμμυδάκι, την ντομάτα, τον μαϊντανό ψιλοκομμένα και τη φέτα αφού την έχουμε τρίψει με τα χέρια μας. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, κύμινο και ανακατεύουμε. Χτυπάμε στο μπλέντερ το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα και τον χυμό λεμονιού. Προσθέτουμε τη σως στα φασόλια και σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου