Από την Πολίτικη κουζίνα μια πανδαισία γεύσεων και αρωμάτων, που λόγω Μικρασιάτικης καταγωγής το τρώμε αρκετά συχνά στο σπίτι.
Γιαουρτλού κεμπάπ
By Ioanna Baltsaki,
May 7, 2017
Συνταγή για γιαουρτλού κεμπάπ από την Πολίτικη κουζίνα.
Προετοιμασία : 20 minutes
Μαγείρεμα : 25 minutes
Μερίδες : 10
Υλικά :
- Πίτες για σουβλάκια
Για τα κεμπάπ:
- 250 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
- 250 γρ. κιμάς χοιρινό
- 250 γρ. κιμάς αρνίσιο
- 1 κρεμμύδι περασμένο στον τρίφτη
- 1 κούπα ψωμί μουλιασμένο σε νερό
- 2 αυγά
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- Μαϊντανός
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Ρίγανη
- 1 πρέζα μπαχάρι
- 1 πρέζα κύμινο
- 1 πρέζα πάπρικα
- 1 πρέζα γαρύφαλλο
- 1 σφηνάκι λευκό κρασί
Για τη σάλτσα ντομάτας :
- 4 ντομάτες περασμένες στον τρίφτη
- 1 κ.γ. τοματοπολτό
- Βασιλικός
- Μαϊντανός
- 1 κρεμμύδι
- Κανέλλα
- Γαρύφαλλο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 1 κ.σ. βούτυρο
Για τη σάλτσα γιαουρτιού :
- 1 αγγούρι
- Λίγο ελαιόλαδο
- Γιαούρτι στραγγιστό
- Αλάτι
- Πιπέρι
Οδηγίες :
Σε μεγάλο μπωλ βάζουμε όλα τα υλικά για τα κεμπάπ, ζυμώνουμε πολύ καλά και τα πλάθουμε σε μακρόστενο σχήμα. Με πινέλο περνάμε την γκριλιέρα με λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε τα κεμπάπ περίπου 7-8 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές. Σβήνουμε με το κρασί.
Σε κατσαρολάκι βάζουμε το βούτυρο και το κρεμμύδι και σωτάρουμε μέχρι να μαραθεί. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά για τη σάλτσα ντομάτας και αφήνουμε να βράσει μέχρι να πήξει.
Σε μπωλ βάζουμε το γιαούρτι, προσθέτουμε το αγγούρι που το έχουμε τρίψει στον τρίφτη, λίγο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
Αλείφουμε τις πίτες με λίγο ελαιόλαδο και τις βάζουμε στο τηγάνι να μαλακώσουν.
Σερβίρουμε βάζοντας 1 πίτα, προσθέτουμε σάλτσα ντομάτας, 2 κεμπάπ και από πάνω σάλτσα γιαουρτιού και επί πλέον σάλτσα ντομάτας.
By Ioanna Baltsaki,
May 7, 2017
Συνταγή για γιαουρτλού κεμπάπ από την Πολίτικη κουζίνα.
Προετοιμασία : 20 minutes
Μαγείρεμα : 25 minutes
Μερίδες : 10
Υλικά :
- Πίτες για σουβλάκια
Για τα κεμπάπ:
- 250 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
- 250 γρ. κιμάς χοιρινό
- 250 γρ. κιμάς αρνίσιο
- 1 κρεμμύδι περασμένο στον τρίφτη
- 1 κούπα ψωμί μουλιασμένο σε νερό
- 2 αυγά
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- Μαϊντανός
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Ρίγανη
- 1 πρέζα μπαχάρι
- 1 πρέζα κύμινο
- 1 πρέζα πάπρικα
- 1 πρέζα γαρύφαλλο
- 1 σφηνάκι λευκό κρασί
Για τη σάλτσα ντομάτας :
- 4 ντομάτες περασμένες στον τρίφτη
- 1 κ.γ. τοματοπολτό
- Βασιλικός
- Μαϊντανός
- 1 κρεμμύδι
- Κανέλλα
- Γαρύφαλλο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 1 κ.σ. βούτυρο
Για τη σάλτσα γιαουρτιού :
- 1 αγγούρι
- Λίγο ελαιόλαδο
- Γιαούρτι στραγγιστό
- Αλάτι
- Πιπέρι
Οδηγίες :
Σε μεγάλο μπωλ βάζουμε όλα τα υλικά για τα κεμπάπ, ζυμώνουμε πολύ καλά και τα πλάθουμε σε μακρόστενο σχήμα. Με πινέλο περνάμε την γκριλιέρα με λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε τα κεμπάπ περίπου 7-8 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές. Σβήνουμε με το κρασί.
Σε κατσαρολάκι βάζουμε το βούτυρο και το κρεμμύδι και σωτάρουμε μέχρι να μαραθεί. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά για τη σάλτσα ντομάτας και αφήνουμε να βράσει μέχρι να πήξει.
Σε μπωλ βάζουμε το γιαούρτι, προσθέτουμε το αγγούρι που το έχουμε τρίψει στον τρίφτη, λίγο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
Αλείφουμε τις πίτες με λίγο ελαιόλαδο και τις βάζουμε στο τηγάνι να μαλακώσουν.
Σερβίρουμε βάζοντας 1 πίτα, προσθέτουμε σάλτσα ντομάτας, 2 κεμπάπ και από πάνω σάλτσα γιαουρτιού και επί πλέον σάλτσα ντομάτας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου