Το σπανάκι ρυθμίζει την αρτηριακή πίεση, οξυγονώνει τον οργανισμό, συντελεί στην καλή λειτουργία του εντέρου, καταπολεμά την αρθρίτιδα, θωρακίζει την καρδιά και τελευταία υποστηρίζεται ότι δρα προληπτικά στον καρκίνο του παχέος εντέρου. Για λίγο ακόμα είναι η εποχή του που το βρίσκουμε φρέσκο. Μπορούμε να κάνουμε πολύ νόστιμη σπανακόπιτα, τη συνταγή θα τη βρείτε εδώ...αλλά σήμερα θα φτιάξουμε ρολά σφολιάτας με σπανάκι και παρμεζάνα.
Ρολό με σπανάκι και παρμεζάνα
By Ioanna Baltsaki,Jun 5, 2017
Νόστιμη συνταγή για ρολά σφολιάτας με σπανάκι, κατσικίσιο τυρί και παρμεζάνα.
Προετοιμασία : 15 minutes
Μαγείρεμα : 1 hour
Σερβίρει : 4
Υλικά :
- 1 πακέτο σφολιάτα
- 1 κιλό σπανάκι
- 2 αυγά
- 300 γρ. κατσικίσιο τυρί
- ½ κούπα άνηθο
- 3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 200 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Ελαιόλαδο
Οδηγίες :
Ξεπαγώνουμε τη σφολιάτα.
Πλένουμε και χοντροκόβουμε το σπανάκι. Βράζουμε νερό σε μια κατσαρόλα και βουτάμε το σπανάκι για 2-3 λεπτά. Το βγάζουμε και στραγγίζουμε.
Σε ένα μεγάλο μπωλ βάζουμε τα αυγά, τον ψιλοκομμένο άνηθο και κρεμμυδάκια, πιπέρι και ελάχιστο αλάτι (λόγω τυριού). Προσθέτουμε το σπανάκι αφού το στραγγίζουμε ξανά με το χέρι μας για να φύγουν όλα τα υγρά που έχουν μείνει, και ανακατεύουμε.
Παίρνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας, το βάζουμε στον πάγκο μας και το περνάμε με τον πλάστη για να ανοίξει λίγο.
Λαδώνουμε την σφολιάτα με το πινέλο και με το κουτάλι βάζουμε μείγμα από το σπανάκι καλύπτοντας όλη την επιφάνεια. Από πάνω τρίβουμε με το χέρι μας κατσικίσιο τυρί και από πάνω ρίχνουμε τριμμένη παρμεζάνα.
Τυλίγουμε σε ρολό τη σφολιάτα ρολάροντας από την μία άκρη στην άλλη.
Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και στο δεύτερο φύλλο σφολιάτας.
Βάζουμε αντικολλητικό χαρτί σε ταψάκι και τοποθετούμε τα δύο ρολά. Λαδώνουμε και πάλι κάθε ρολό και πασπαλίζουμε με παρμεζάνα. Χαράζουμε σε κομμάτια πάχους 1-2 εκατοστά το καθένα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 oC μέχρι να πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα η σφολιάτα.
Recipe by ioannasblog.com
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου