Μιας και οι συγκάτοικοι του σπιτιού εδώ μουρμουρίζανε ότι θέλουνε γλυκό να φάνε, αποφάσισα να τους κάνω το χατήρι! Αγαπημένα φρούτα όπως μπανάνα και φράουλες συνδυάζονται μαζί με κανέλα και γαρύφαλλο και αναμιγνύονται με αλεύρι φτιάχνοντας ένα αφράτο κέικ με γεύση και μυρωδιές Καλοκαιριού!
-------------------------------
Favorite fruits such as bananas and strawberries are combined with cinnamon and ground cloves, mixed with flour, making a fluffy cake with taste and smells of Summer!
Banana-strawberry cake
Ingredients :
2 cups self-rising flour½ teaspoon cinnamon
½ teaspoon ground cloves
2 eggs
½ cup evaporated milk
½ cup water
1 cup soft butter
1 cup sugar
4-5 strawberries
1 banana
Instructions :
Preheat oven to 180οC.In a bowl, mix the flour with cinnamon and ground cloves. Set aside.
Mix 1 part evaporated milk with 1 part water. Set aside.
In a bowl mix the eggs, sugar and butter. Mix until well combined. Then, add the milk and the flour. Mix all ingredients very well.
Puree in a blender banana and strawberries. Add to the flour mixture and stir gently.
Then pour into a greased bundt pan and bake for about 45-50 minutes, until cooked and golden brown.
Κέικ μπανάνα-φράουλα
By Ioanna Baltsaki,Jul 6, 2017
Αγαπημένα φρούτα όπως μπανάνα και φράουλες συνδυάζονται μαζί με κανέλα και γαρύφαλλο και αναμιγνύονται με αλεύρι φτιάχνοντας ένα αφράτο κέικ με γεύση και μυρωδιές Καλοκαιριού!
Προετοιμασία : 15 minutes
Μαγείρεμα : 50 minutes
Σερβίρει : 18 κομμάτια
Υλικά :
- 2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- ½ κ.γ. κανέλα
- ½ κ.γ. γαρύφαλλο (σκόνη)
- 2 αυγά
- ½ κούπα γάλα εβαπορέ
- ½ κούπα νερό
- 1 κούπα βούτυρο
- 1 κούπα ζάχαρη
- 4-5 φράουλες
- 1 μπανάνα
Οδηγίες :
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180oC.
Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε το αλεύρι με την κανέλα και το γαρύφαλλο.
Αραιώνουμε το εβαπορέ με το νερό.
Στο μίξερ χτυπάμε τα αυγά, τη ζάχαρη και το βούτυρο μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το γάλα και σιγά σιγά το αλεύρι συνεχίζοντας το χτύπημα.
Πολτοποιούμε στο multi τις φράουλες και την μπανάνα. Τα προσθέτουμε στο μείγμα με το αλεύρι και ανακατεύουμε απαλά.
Αδειάζουμε σε βουτυρώνουμε ταψάκι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC, περίπου 45-50 λεπτά μέχρι το κέικ να μην είναι υγρό στο κέντρο του.
Recipe by ioannasblog.com
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου