Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 27, 2017

Αφράτα Πιροσκί με λουκάνικα Φρανκφούρτης

πιροσκί με λουκάνικο στο πιάτο

Μια πολύ εύκολη συνταγή που απαιτεί λίγα μόνο υλικά για να φτιάξουμε πιροσκί με λουκάνικα Φρανκφούρτης.
Η συνταγή της ζύμης είναι η ίδια με την οποία φτιάχνουμε ποντιακά πισία και συμπεριλαμβάνονται στο βιβλίο μου «Ταξίδι γεύσεων με άρωμα παράδοσης από την Ελληνική κουζίνα».

Υλικά :
  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • Χλιαρό νερό όσο χρειαστεί
  • Λουκάνικα Φρανκφούρτης
  • Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Οδηγίες :
  • Σε μεγάλο μπωλ διαλύουμε τη μαγιά με λίγο χλιαρό νερό και αλεύρι μέχρι να γίνει ένας σφιχτός χυλός, σκεπάζουμε το μπωλ με καθαρή πετσέτα και αφήνουμε 1 ώρα να φουσκώσει.
  • Προσθέτουμε το αλάτι, σταδιακά το αλεύρι και όσο χρειαστεί χλιαρό νερό, αρχίζοντας να ζυμώνουμε ώστε να κάνουμε μία μαλακή ζύμη.
  • Σκεπάζουμε το μπωλ με πετσέτα και αφήνουμε να ξεκουραστεί και να διπλασιαστεί η ζύμη για 30 λεπτά.
  • Χωρίζουμε τη ζύμη σε μικρές μπάλες και σε αλευρωμένο πάγκο ανοίγουμε με τα χέρια μας κάθε μπάλα σε στρογγυλό σχήμα.
  • Κόβουμε κάθε λουκάνικο στη μέση, και το τοποθετούμε στο κέντρο της ζύμης.
  • Διπλώνουμε σε ρολό.
  • Σε τηγάνι αφήνουμε να κάψει αρκετό ηλιέλαιο.
  • Σε μέτρια φωτιά τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.
  • Σε πιατέλα στρώνουμε χαρτί κουζίνας για να απορροφήσει το λάδι και τοποθετούμε τα τηγανισμένα πιροσκί.
  • Σερβίρονται ζεστά.

with love ioanna

Ιωάννα
Ιωάννα

Γειά σας! Ελπίζω να βρείτε έμπνευση από τις συνταγές μου, τις diy δημιουργίες διακόσμησης και οργάνωσης σπιτιού. Τα σχόλιά σας είναι πάντα ευπρόσδεκτα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου