Μια πολύ εύκολη συνταγή που απαιτεί λίγα μόνο υλικά για να φτιάξουμε πιροσκί με λουκάνικα Φρανκφούρτης.
Η συνταγή της ζύμης είναι η ίδια με την οποία φτιάχνουμε ποντιακά πισία και συμπεριλαμβάνονται στο βιβλίο μου «Ταξίδι γεύσεων με άρωμα παράδοσης από την Ελληνική κουζίνα».
Υλικά :
- 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
- 1 κ.γ. αλάτι
- Χλιαρό νερό όσο χρειαστεί
- Λουκάνικα Φρανκφούρτης
- Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Οδηγίες :
- Σε μεγάλο μπωλ διαλύουμε τη μαγιά με λίγο χλιαρό νερό και αλεύρι μέχρι να γίνει ένας σφιχτός χυλός, σκεπάζουμε το μπωλ με καθαρή πετσέτα και αφήνουμε 1 ώρα να φουσκώσει.
- Προσθέτουμε το αλάτι, σταδιακά το αλεύρι και όσο χρειαστεί χλιαρό νερό, αρχίζοντας να ζυμώνουμε ώστε να κάνουμε μία μαλακή ζύμη.
- Σκεπάζουμε το μπωλ με πετσέτα και αφήνουμε να ξεκουραστεί και να διπλασιαστεί η ζύμη για 30 λεπτά.
- Χωρίζουμε τη ζύμη σε μικρές μπάλες και σε αλευρωμένο πάγκο ανοίγουμε με τα χέρια μας κάθε μπάλα σε στρογγυλό σχήμα.
- Κόβουμε κάθε λουκάνικο στη μέση, και το τοποθετούμε στο κέντρο της ζύμης.
- Διπλώνουμε σε ρολό.
- Σε τηγάνι αφήνουμε να κάψει αρκετό ηλιέλαιο.
- Σε μέτρια φωτιά τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.
- Σε πιατέλα στρώνουμε χαρτί κουζίνας για να απορροφήσει το λάδι και τοποθετούμε τα τηγανισμένα πιροσκί.
- Σερβίρονται ζεστά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου