Πέμπτη, Νοεμβρίου 09, 2017

5 ιδέες για χειροποίητα δώρα που μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας

5 ιδέες για χειροποίητα δώρα που μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας

Μπροστά μας έχουμε τα Χριστούγεννα και δειλά – δειλά οι πρώτες σκέψεις για το πώς θα οργανώσουμε τη δική μας χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα έρχονται στο μυαλό μας. Τι δώρα θα πάρουμε, από πού θα τα πάρουμε και πότε, είναι μία από αυτές τις σκέψεις που κάνουμε.

Σίγουρα υπάρχουν μαγαζιά με τεράστια ποικιλία και σε πολύ καλές τιμές, όμως το «σπιτικό» και «προσωπικό» δεν το αλλάζω με τίποτα. ΄Εχει άλλο «άρωμα» και αξία.

5 ιδέες έχω για εσάς, για να φτιάξετε μόνοι σας χειροποίητα δώρα και είμαι σίγουρη ότι είτε τα δωρίσετε στον εαυτό σας, είτε σε φίλους, θα δώσουν μια όμορφη πινελιά σε μια γωνιά του σπιτιού.

1. Μια πιατέλα ή ακόμη καλύτερα ένα ψάθινο καλάθι το οποίο θα διακοσμήσετε με χριστουγεννιάτικα στολίδια.

kalathi-me-xristougenniatika-stolidia

2. Μικρά γλαστράκια στα οποία θα φυτέψετε κάκτους και θα τα βάλετε σε όμορφα κασπώ.

glastres-me-kaktous

3. Βάζα και μπουκάλια στολισμένα με κορδέλες στα οποία θα βάλετε μαρμελάδα που έχετε φτιάξει με τα χεράκια σας, ή γλυκό του κουταλιού (βλ. τη συνταγή για γλυκό σταφύλι ή για γλυκό καρπούζι), ή σπιτικό λικέρ ( βλ. τη συνταγή για λικεράκι ρόδι ).

vazo-me-marmelada

vazo-me-gliko-koutaliou

vazo-me-liker

4. Ένα Βάζο ευχών που μπορείτε να δείτε πώς το έφτιαξα εγώ και να πάρετε μια ιδέα.

vazo-efxon

5. Αν τα χέρια σας πιάνουν και ασχολείστε με το ντεκουπάζ, μπορείτε να διακοσμήσετε κουτιά ή ακόμα και ποτήρια, για να χρησιμεύσουν σαν κηροπήγια, όπως αυτά που έφτιαξε η αδελφή μου.

kouti-decoupage-image1

kouti-decoupage-image2

potiri-decoupage

Αυτά προς το παρόν θα επανέλθω σύντομα με περισσότερες ιδέες.

Ιωάννα
Ιωάννα

Γειά σας! Ελπίζω να βρείτε έμπνευση από τις συνταγές μου, τις diy δημιουργίες διακόσμησης και οργάνωσης σπιτιού. Τα σχόλιά σας είναι πάντα ευπρόσδεκτα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου