Γιορτινό, χριστουγεννιάτικο και όχι μόνο, αυτό το κέικ καρότου με επικάλυψη λευκής σοκολάτας και καρύδα γεμάτο από αρώματα του γαρύφαλλου και της κανέλας. Ένα χειμωνιάτικο κέικ που θα συνοδεύσει τον καφέ σας όχι μόνο τώρα στις γιορτές αλλά όλα τα χειμωνιάτικα κρύα απογεύματα.
Υλικά
Για το κέικ
4 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του ή φαρίνα
2 κούπες καρότα περασμένα στο multi (χρησιμοποιώ 12 μικρά καρότα)
250 γρ. βούτυρο
1 ½ κούπα ζάχαρη
4 αυγά
1 ¼ κούπα φρέσκο γάλα
1 βανίλια
1/3 κ.γ. γαρύφαλλο σκόνη
½ κ.γ. κανέλα Κεϋλάνης
Για το γλάσο
1 λευκή κουβερτούρα
½ κούπα φρέσκο γάλα
Για την επικάλυψη
Ινδική καρύδα τριμμένη
Οδηγίες
Στο μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τα αυγά και προσθέτουμε διαδοχικά τη ζάχαρη.
Προσθέτουμε τα καρότα και συνεχίζουμε το χτύπημα για 3-4 λεπτά.
Προσθέτουμε τη βανίλια, το γαρύφαλλο, την κανέλα και το γάλα.
Ρίχνουμε διαδοχικά το αλεύρι συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Βουτυρώνουμε τη φόρμα για κέικ και αδειάζουμε το μείγμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C.
Μόλις ψηθεί το κέικ αφήνουμε να κρυώσει και ετοιμάζουμε το γλάσο.
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά ζεσταίνουμε το γάλα ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα (προσέχουμε να μην κάψει). Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την κουβερτούρα που την έχουμε κόψει σε μικρά κομμάτια. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
Ρίχνουμε το γλάσο σοκολάτας στην επιφάνεια του κέικ.
Πασπαλίζουμε με ινδική καρύδα.
Σημείωση. Επειδή χρησιμοποιώ πάντα φόρμα κέικ Νο 24, το μείγμα είναι αρκετό και με αυτό που περισσεύει, φτιάχνω συν 6 cupcakes.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου