Δευτέρα, Ιουνίου 11, 2018

Σπιτική ζύμη για γλυκιά τάρτα

Σπιτική ζύμη για γλυκιά τάρτα στο ταψί

Εδώ και πολύ καιρό πειραματιζόμουνα με διάφορες συνταγές που έβρισκα στο ίντερνετ για να φτιάξω ζύμη τάρτας. Δεν έμεινα ποτέ ικανοποιημένη με το αποτέλεσμα, τη μια δεν μου πετύχαινε, την άλλη μου φούσκωνε πολύ, και διάφορα άλλα παρατράγουδα.

Τελικά κατέληξα σε αυτήν εδώ τη συνταγή που είναι στα μέτρα μου και δεν χρειάζεται ιδιαίτερη προετοιμασία. Μπορείτε να κάνετε γέμιση με διάφορα φρούτα εποχής ή μαρμελάδα.

Βασική συνταγή για σπιτική ζύμη γλυκιάς τάρτας


Υλικά :


180 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
50 γρ ζάχαρη
1/4 κ.γ. αλάτι
115 γρ. κρύο βούτυρο κομμένο σε κομματάκια
1 αυγό
1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
2 κ.σ. παγωμένο νερό

Οδηγίες :


Σε ένα μεγάλο μπωλ ρίχνουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι και το βούτυρο. Ανακατεύουμε με τα χέρια μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
Προσθέτουμε το αυγό και σταδιακά το νερό και τη βανίλια, συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να γίνει μια ζύμη αφράτη.
Πλάθουμε τη ζύμη σε μπάλα, τυλίγουμε σε μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Σε αλευρωμένη επιφάνεια τοποθετούμε τη μπάλα ζύμης και ανοίγουμε σε φύλο.
Βουτυρώνουμε το ταψάκι για τάρτες, τοποθετούμε τη ζύμη μέσα και με τα δάχτυλά μας στρώνουμε τη ζύμη ώστε να καλύψει τον πάτο του ταψιού.
Με ένα πηρούνι τρυπάμε τη ζύμη σε διάφορες μεριές ώστε να μην φουσκώσει όταν την ψήσουμε.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C μέχρι να ροδίσει (περίπου 20 λεπτά ίσως και περισσότερο)
Αφήνουμε να κρυώσει και βάζουμε τη γέμιση της αρεσκείας μας.




Ιωάννα
Ιωάννα

Γειά σας! Ελπίζω να βρείτε έμπνευση από τις συνταγές μου, τις diy δημιουργίες διακόσμησης και οργάνωσης σπιτιού. Τα σχόλιά σας είναι πάντα ευπρόσδεκτα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου