Αυτή η σαλάτα έχει γίνει πια η αγαπημένη μου καλοκαιρινή σαλάτα. Μια απλή σαλάτα αγγουριού με κρεμμύδι που απογειώνεται με το γιαούρτι και τον άνηθο. Είναι ένα γρήγορο και εύκολο πιάτο, που θα συνοδεύσει οποιοδήποτε από τα καλοκαιρινά μενού σας
Έχετε ήδη στην κουζίνα σας όλα όσα χρειάζεστε για να τη φτιάξετε.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποιο γιαούρτι θέλετε. Έχω κάνει αυτή τη σαλάτα με πλήρες γιαούρτι στραγγιστό, με 2%, με παραδοσιακό γιαούρτι (ξέρετε αυτό με την πέτσα), με πρόβειο, με αγελαδινό, με κατσικίσιο γιαούρτι. Ό,τι και να χρησιμοποίησα η σαλάτα βγήκε ονειρεμένη!
Υλικά :
2 μεσαία αγγούρια
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 φλιτζάνι γιαούρτi
1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού ξύδι
1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο άνηθο ψιλοκομμένο
Αλάτι
Πιπέρι
Οδηγίες :
Πλύντε πολύ καλά τα αγγούρια και κόψτε τα σε λεπτές φέτες
Κόψτε το κρεμμύδι κι αυτό σε λεπτές φέτες και βάλτε το μαζί με τις φέτες αγγουριού σε ένα μπωλ
Σε ένα μικρότερο μπωλ βάλτε το γιαούρτι, το ελαιόλαδο, το ξύδι, τον άνηθο, αλάτι και πιπέρι. Ανακατέψτε να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
Προσθέστε το στο μπωλ με το αγγούρι και το κρεμμύδι
Ανακατέψτε τη σαλάτα, σκεπάστε με μεμβράνη και αφήστε την στο ψυγείο για 15 λεπτά ώστε να απορροφήσει όλες τις γεύσεις
Σερβίρετε στη σαλατιέρα ή σε ατομικά μπωλάκια και απολαύστε την!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου