Για όσους λατρεύουν τα μανιτάρια ή για την περίοδο της νηστείας ή ακόμα και γι΄αυτούς που θέλουν να ξεφύγουν από το κρέας αλλά να πάρουν την απαραίτητη πρωτεΐνη για τον οργανισμό τους, σας έχω μια πρόταση για ένα πιάτο νόστιμο και γρήγορο.
Τα μανιτάρια έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε νερό και αποτελούνται από υδατάνθρακες και πρωτεΐνες υψηλής ποιότητας, ξεπερνώντας όλες τις πρωτεΐνες φυτικής προέλευσης και φτάνοντας πολύ κοντά στην ποιότητα της ζωικής πρωτεΐνης. Είναι, ακόμη πλούσια σε φυτικές ίνες, αλλά και σε ασβέστιο και βιταμίνη D.
Συνταγή για μανιτάρια κοκκινιστά
Υλικά :
1 κιλό μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
1 κούπα κόκκινο κρασί
2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
1/2 κούπα ελαιόλαδο
μαϊντανός ψιλοκομμένος για το γαρνίρισμα
1 κουταλιά της σούπας ντοματοπελτές
3 ντομάτες
αλάτι - πιπέρι
Οδηγίες :
Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες και τις κόβουμε σε κύβους.
Σε κατσαρολάκι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε τα κρεμμύδια. Μόλις αρχίζουν και χρυσαφίζουν προσθέτουμε το σκόρδο και σωτάρουμε για λίγο ακόμα.
Προσθέτουμε τα μανιτάρια συνεχίζοντας το σωτάρισμα για 3-4 λεπτά και σβήνουμε με κρασί.
Αφήνουμε να εξατμισθεί το κρασί και προσθέτουμε τις ντομάτες, τον πελτέ, αλάτι και πιπέρι.
Προσθέτουμε λίγο νερό και αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά και να συμπυκνωθεί η σάλτσα όσο θέλουμε.
Γαρνίρουμε με μαϊντανό
Σερβίρουμε με ρύζι πιλάφι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου