Παρασκευή, Δεκεμβρίου 13, 2019

Σιροπιαστά μυρωδάτα ροξάκια

siropiasta mirodata roxakia

Η συνταγή της μαμάς για αφράτα, λαχταριστά ροξάκια. Το γλυκό που έχουμε αγαπήσει μικροί και μεγάλοι. Ειδικά τις Χριστουγεννιάτικες ημέρες το θεωρώ απαραίτητο στο γιορτινό τραπέζι.

Σπιτικά ροξάκια σιροπιαστό Χριστουγεννιάτικο γλυκό


Υλικά

1 κούπα λάδι
1 κούπα γάλα
1 φακελάκι Baking Powder
2 αυγά
2 κ.σ. κακάο
2 βανίλιες
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
1 κ.γ. κανέλα
1 κ.γ. γαρύφαλλο
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις (όσο χρειαστεί για να γίνει μία ζύμη μαλακή)

Για το σιρόπι

6 κούπες ζάχαρη
5 κούπες νερό

Εκτέλεση

1. Σε μία λεκάνη βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι και το κακάο.
2. Με το σύρμα αυγών ανακατεύουμε πολύ καλά.
3. Σιγά – σιγά προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας με τα χέρια και ζυμώνουμε μαλακά μέχρι να γίνει μία μαλακή ζύμη, χωρίς να κολλάει στα χέρια.
4. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 4 κομμάτια και τα πλάθουμε μπάλες.
5. Βάζουμε τη μία μπάλα σε μια λεκάνη και προσθέτουμε το κακάο.
6. Ζυμώνουμε μέχρι να πάρει ένα σκούρο καφέ χρώμα.
7. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 3 κομμάτια και τα αφήνουμε στην άκρη.
8. Παίρνουμε μία λευκή μπάλα, τη βάζουμε στον πάγκο εργασίας και με το χέρι την ανοίγουμε σε μακρόστενο σχήμα.
9. Πλάθουμε μία καφέ μπάλα σε σχήμα λουκάνικου.
10. Τη βάζουμε στο κέντρο της λευκής ζύμης.
11. Τυλίγουμε σε ρολό και με μαχαίρι κόβουμε ροδέλες πάχους περίπου 1 εκατοστού.
12. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με τις υπόλοιπες 3 λευκές και καφέ μπάλες.
13. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC.
14. Σε μικρό κατσαρολάκι ετοιμάζουμε το σιρόπι. Βάζουμε τη ζάχαρη με το νερό και αφήνουμε να βράσει 5 λεπτά. Δεν θέλουμε να δέσει πολύ το σιρόπι.
15. Σε μια λεκάνη βάζουμε τα ροξάκια ζεστά. Ρίχνουμε το ζεστό σιρόπι και αφήνουμε να «τραβήξουν».


logo-sign-ioannasblog



Ιωάννα
Ιωάννα

Γειά σας! Ελπίζω να βρείτε έμπνευση από τις συνταγές μου, τις diy δημιουργίες διακόσμησης και οργάνωσης σπιτιού. Τα σχόλιά σας είναι πάντα ευπρόσδεκτα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου