Τετάρτη, Απριλίου 22, 2020

Ατομικές πίτες με κατσικίσιο τυρί, πράσο και πιπεριά

πίτα στο πιάτο

Εύκολη συνταγή για χωριάτικες ατομικές πίτες με σπιτική ζύμη για το φύλλο και γέμιση από κατσικίσιο τυρί, πράσο και πιπεριά. Είναι ιδανικές για όλες τις ώρες είτε σαν κύριο πιάτο, είτε σαν συνοδευτικό ή σνακ. Για μικρούς και μεγάλους.

Υλικά για τη ζύμη

750 γρ. αλεύρι σκληρό
1 ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο
1 ½ κ.γ. αλάτι
1 ½ ποτήρι νερό χλιαρό
1 ½ κ.σ. ξύδι

Για τη γέμιση

500 γρ. κατσικίσιο τυρί
2 πιπεριές πράσινες
1 πράσο
4 αυγά
ελαιόλαδο
Αλάτι – πιπέρι – ρίγανη

Εκτέλεση

1. (Ετοιμάζουμε τη ζύμη)
2. Ρίχνουμε στο αλεύρι το ελαιόλαδο και το ξύδι. Ανακατεύουμε με το χέρι μας . Θα δούμε ότι η ζύμη μας γίνεται μικρά – μικρά κομματάκια.
3. Ρίχνουμε το αλάτι και σιγά – σιγά το νερό.
4. Ζυμώνουμε περίπου 5 λεπτά μέχρι να γίνει μία μαλακή και αφράτη μπάλα.
5. Αφήνουμε τη ζύμη μας να ξεκουραστεί για μισή ώρα.

6. (Ετοιμάζουμε τη γέμιση)
7. Πλένουμε και ψιλοκόβουμε τις πιπεριές και το πράσο. Από το πράσο κρατάμε μόνο το λευκό μέρος.
8. Τα βάζουμε μέσα σ΄ένα μπωλ, προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά μαζί με λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
9. Παίρνουμε τη ζύμη που ετοιμάσαμε και τη χωρίζουμε σε 4 κομμάτια.
10. Αλευρώνουμε τον πάγκο και με τον πλάστη ανοίγουμε 4 φύλλα.

11. Λαδώνουμε πολύ καλά ένα ταψί.
12. Παίρνουμε το ένα φύλλο και απλώνουμε το ¼ της ζύμης να πάει παντού.
13. Διπλώνουμε σε ρολό και το γυρνάμε σε σχήμα σαλιγκαριού
14. Την ίδια διαδικασία κάνουμε και με τα υπόλοιπα 3 φύλλα
15. Βάζουμε τις πίτες – σαλιγκάρια στο ταψί.
16. Ρίχνουμε λίγο λάδι στην επιφάνειά τους.
17. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν πάνω - κάτω.


Εύχομαι καλή επιτυχία και περιμένω να μου πείτε τις εντυπώσεις σας! :)


logo-sign-ioannasblog



Ιωάννα
Ιωάννα

Γειά σας! Ελπίζω να βρείτε έμπνευση από τις συνταγές μου, τις diy δημιουργίες διακόσμησης και οργάνωσης σπιτιού. Τα σχόλιά σας είναι πάντα ευπρόσδεκτα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου