Στην Αμερική είναι πολύ γνωστά τα Banana Babies τα οποία είναι παγωμένες μπανάνες με επικάλυψη σοκολάτας. Η αλήθεια είναι ότι τα λατρεύω κι εγώ επίσης. ΄Ετσι σκέφτηκα να κάνω τη δική μου εκδοχή στο σπίτι να δω τι θα καταφέρω.
Η διαδικασία είναι απλή και το αποτέλεσμα πιστέψτε με θα σας δικαιώσει. Ειδικά τώρα που αρχίζει το καλοκαίρι είναι ιδανικό για να το απολαύσετε στη βεράντα σας τις ζεστές βραδιές. :)
Σουβλάκια παγωμένης μπανάνας με πραλίνα φουντουκιού και ξηρούς καρπούς
By Ioanna Baltsaki,May 27, 2017
Απολαυστική παγωμένη μπανάνα με λιωμένη πραλίνα φουντουκιού και ξηρούς καρπούς
Προετοιμασία : 30 minutes
Μαγείρεμα : 0 minutes
Μερίδες : 4
Υλικά :
- 2 μπανάνες
- 5 κ.σ. πραλίνα φουντουκιού
- 1 κ.σ. γάλα φρέσκο
- 1 κούπα καρύδια
- 1 κούπα φουντούκια
- 4 καλαμάκια για σουβλάκι
Οδηγίες :
Από το προηγούμενο βράδυ βάζουμε τις μπανάνες στο ψυγείο.
Την επόμενη μέρα ξεφλουδίζουμε τις μπανάνες και τις κόβουμε στα δύο.
Περνάμε κάθε κομμάτι μπανάνας σε καλαμάκι για σουβλάκια.
Τις βάζουμε πάλι στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε τα υπόλοιπα υλικά.
Χτυπάμε στο multi τα καρύδια και τα φουντούκια (τα θέλουμε χοντροκομμένα) και τα απλώνουμε σε αντικολλητικό χαρτί.
Σε κατσαρολάκι και σε σιγανή φωτιά αραιώνουμε την πραλίνα μαζί με το γάλα. Δεν θέλουμε να αραιώσει πολύ, αλλά να «στέκει». Την τοποθετούμε κι αυτή σε ένα άλλο αντικολλητικό χαρτί.
Πέρνουμε από το ψυγείο τις μπανάνες και μία - μία τις βουτάμε πρώτα στην πραλίνα, βοηθώντας με το χέρι μας ώστε η πραλίνα να καλύψει όλη την μπανάνα και στη συνέχεια αφού τις τοποθετήσουμε στο αντικολλητικό χαρτί με τους ξηρούς καρπούς, καλύπτουμε με αυτούς όλη την επιφάνεια της μπανάνας.
Τις τοποθετούμε στην κατάψυξη και σε λίγες ώρες είναι έτοιμες να τις απολαύσουμε!
Recipe by : www.ioannasblog.com
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου