Οι φακές είναι από τα κλασσικά πιάτα στην ελληνική κουζίνα. Τα οφέλη για την υγεία του οργανισμού μας είναι σημαντικά, γιατί περιέχουν πρωτεϊνες, φυτικές ίνες και μέταλλα. Περιέχουν επίσης σίδηρο.
Δεν χρειάζονται μούλιασμα όπως τα περισσότερα όσπρια, έτσι διευκολύνουν την προετοιμασία τους για μαγείρεμα.
Είτε μαγειρέψουμε τις φακές σαν σούπα, είτε απλώς τις προσθέσουμε σε σαλάτα, το σίγουρο είναι ότι ωφελούμε τον οργανισμό μας.
Πιο κάτω σας δίνω μία συνταγή για φακές, όπου προσθέτω κόκκινο κρασί, δίνοντας έτσι ένα ξεχωριστό άρωμα και γεύση.
Τις σερβίρουμε με ζυμωτό σπιτικό ψωμί
Φακές με κρασί
By Ioanna Baltsaki,
Jan 28, 2017
Μια νόστιμη συνταγή για να μαγειρέψετε τις φακές, που θα ικανοποιήσει ακόμα και αυτούς που δεν είναι υποστηρικτές της.
Προετοιμασία : 5 λεπτά / Χρόνος μαγειρέματος : 1 ώρα
Μερίδες : 4 πιάτα
Υλικά :
- 200 γρ. φακές ψιλές
- 2 καρότα
- 1 πιπεριά πράσινη
- 1 ξηρό κρεμμύδι
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
- 3 σκελίδες σκόρδο
- ½ ποτήρι κόκκινο κρασί
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Ρίγανη
- 1 φύλλο δάφνη
- 1 κ.σ. τοματοπελτές
- 1 ντομάτα
- ½ κούπα παρθένο ελαιόλαδο
- 1 λίτρο νερό
Οδηγίες :
Πλένουμε πολύ καλά τις φακές με μπόλικο νερό.
Τις βάζουμε στην κατσαρόλα και προσθέτουμε όλα τα υλικά ψιλοκομμένα, εκτός από το ελαιόλαδο, την ντομάτα, τον τοματοπελτέ, το αλάτι, το πιπέρι, ρίγανη και δάφνη.
Ανακατεύουμε για λίγα λεπτά και ρίχνουμε το κρασί.
Αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά ώστε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Προσθέτουμε τον τοματοπελτέ, την ντομάτα κομμένη σε μικρούς κύβους, ρίγανη και δάφνη.
Ρίχνουμε το νερό, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και βράζουμε το φαγητό σε μέτρια φωτιά.
5 λεπτά πριν γίνουν οι φακές, προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι.
Μόλις είναι έτοιμο το φαγητό και εφόσον έχει πήξει, σβήνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε το ελαιόλαδο.
Σερβίρουμε με ελιές και ζυμωτό ψωμί.
By Ioanna Baltsaki,
Jan 28, 2017
Μια νόστιμη συνταγή για να μαγειρέψετε τις φακές, που θα ικανοποιήσει ακόμα και αυτούς που δεν είναι υποστηρικτές της.
Προετοιμασία : 5 λεπτά / Χρόνος μαγειρέματος : 1 ώρα
Μερίδες : 4 πιάτα
Υλικά :
- 200 γρ. φακές ψιλές
- 2 καρότα
- 1 πιπεριά πράσινη
- 1 ξηρό κρεμμύδι
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
- 3 σκελίδες σκόρδο
- ½ ποτήρι κόκκινο κρασί
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Ρίγανη
- 1 φύλλο δάφνη
- 1 κ.σ. τοματοπελτές
- 1 ντομάτα
- ½ κούπα παρθένο ελαιόλαδο
- 1 λίτρο νερό
Οδηγίες :
Πλένουμε πολύ καλά τις φακές με μπόλικο νερό.
Τις βάζουμε στην κατσαρόλα και προσθέτουμε όλα τα υλικά ψιλοκομμένα, εκτός από το ελαιόλαδο, την ντομάτα, τον τοματοπελτέ, το αλάτι, το πιπέρι, ρίγανη και δάφνη.
Ανακατεύουμε για λίγα λεπτά και ρίχνουμε το κρασί.
Αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά ώστε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Προσθέτουμε τον τοματοπελτέ, την ντομάτα κομμένη σε μικρούς κύβους, ρίγανη και δάφνη.
Ρίχνουμε το νερό, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και βράζουμε το φαγητό σε μέτρια φωτιά.
5 λεπτά πριν γίνουν οι φακές, προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι.
Μόλις είναι έτοιμο το φαγητό και εφόσον έχει πήξει, σβήνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε το ελαιόλαδο.
Σερβίρουμε με ελιές και ζυμωτό ψωμί.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου